středa 2. března 2011

Pizzeria U Šneka, Ostrava

Pokud se potulujete v centru Ostravy a chytne vás hlad a vy neznáte žádnou dobrou hospůdku s výbornou kuchyní v okolí, tak tuhle vám můžu jedině doporučit. Nachází se kousek od zastávky Elektra nebo Výstaviště u Masarykova náměstí.



Je celkem malá, takže tam je docela obsazeno a najít místo může být problém. Pokud tam ale opravdu moc chcete na určitou hodinu, není problém si zařídit rezervaci. Může se v ní kouřit, ale pokud jste nekuřáci, tak si můžete zajít k jednomu ze dvou stolečků v zadu hospůdky, kde vás kouř otravovat nebude. Točí tam Ostravar 12° a v lahvi mají černýho Kozlíka, Plzeň a nealko Staropramen. Výběr sice nic moc, ale o pití v téhle pizzerii opravdu nejde. Jde tady hlavně o italskou kuchyni a především o pizzu, kterou mají opravdu vynikající. Zatím jednu z nejlepších, jaký sem kdy jedl (a to počítám i pizzy v Itálii). Nedají vám na ni kečup nebo obyčejnou tomatovou omáčku, jak je u nás dneska skoro zvykem, ale pořádný italský pomodoro. Mají chuťově úžasný, tenký těsto a tak bych mohl pokračovat pořád dál a dál.

Na výběr máte klasický italský kombinace jako quatro formaggi, prosciutto e funghi nebo i pár specialitek jako je pizza se šunkou, hermelínem a chilli papričkama. Žádny šílený překombinovaný pizzy, ale o to víc vymazlený klasický. Pizzu si můžete objednat ve třech velikostech. Cena je normální (pizza + - 120kč) a pokud nechcete pizzu, tak mají i pár normálních jídel, který budou určitě taky moc dobrý.

Tohle všecko jsou obrovský klady téhle hospůdky. A co zápory? Jen blbosti. Jako je třeba dlouhá cesta na záchod, kterej se nachází snad ve sklepě budovy (i když je čistej a udržovanej). Další malý mínus je třeba v pivu. K pizze bych si dal lepší pivo, než je Ostravar. A lahvová plzeň taky není to pravý ořechový. Když to shrnu, tak Pizzeria U Šneka patří opravdu k tomu lepšímu a co se pizzy týká, tak k tomu nejlepšímu, co v Ostravě najdete. Rozhodně doporučuju návštěvu...



http://www.usnekaostrava.cz/index.html

Žádné komentáře:

Okomentovat