pátek 22. července 2011

Insalata di Tonno

Jeden z mých vlastních, zdravých, rychlých a dobrých receptů (takže asi jedinej takovej). :) Je na salát s tuňákem, spoustou věcí, co rostou z hlíny a úžasně ochucenou majonézou.

Suroviny (2 osoby):
2 hlávky little gem salátu
100g majonézy
2 větší rajčata
půlka cibule
2 plechovky dobrýho tuňáka ve vlastní šťávě
plechovka kukuřice
pytlík zelených oliv s papričkou
kousek eidamu
salátové koření
sůl, pepř

Salát pořádně (!) omyjeme, natrháme na menší kousky a poklademe na talíře. Nakrájíme rajčata na kostičky, cibuli na měsíčky, olivy na půlky a tyhle tři suroviny naházíme do mísy. Trochu osolíme a promícháme. Směs položíme na talíře na salát. Nahoru poklademe tuňáka a kukuřici z plechovky. V hrníčku si připravíme majonézu. Do majonézy nasypeme spoustu pepře a spoustu salátovýho koření, trochu soli a zamícháme. Ochutnáme a pokud je dobrá, lžičkou nandáme na salát. Na konec posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem. Klidně můžete použít i parmazán, pokud zrovna máte. Jestli potřebujete přílohu, opečte si k tomu bagetku nebo něco takovýho. Ale salát je docela sytej i sám o sobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat