pátek 22. července 2011

Smraďoši

Tenhle recept sem si našel od jistého "nenuphar87" a je sakra dobrej. Proto si ho půjčím i na tuhle stránku a autorovi za recept děkuju. :) Jsou to takový lepší karbanátky s tvarůžkem uvnitř. Název je trochu zavádějící, protože smraďoši nesmrdí, ale krásně voní. :)

Suroviny:
500g mletého masa
1 cibule
trocha loveckého salámu
strouhanka
2 vajíčka
2 stroužky česneku
125g olomouckých tvarůžků
mletý černý pepř, sůl
2 lžičky provensálského koření
2 lžičky podravky
3 lžičky mleté sladké papriky
olej

Prvně si připravíme masovou směs. Do mísy hodíme mletý maso, přidáme najemno nakrájenou cibulku, na malý kousky nakrájenej loveckej salám a prolisovaný 2 stroužky česneku. Přidáme vejce, koření a trochu strouhanky. Všechno důkladně promícháme a případně ještě dohustíme nebo dochutíme (pokud máte kvalitní mletý maso od řezníka, nemusíte se bát ho ochutnat i syrový, pokud je z kauflandu, tak bych se asi neodvážil...).

Ze vzniklé směsi vytvoříme placičku, na ni položíme podélně překrojenej tvarůžek a z další placičky uděláme vršek. Pořádně opracujeme a pospojujeme, aby tvarůžek nevytekl. Hotovou placku obalíme ve strouhance a šoupneme na rozpálenej olej. Smažíme pěkně do hněda. Pokud si chcete zkontrolovat, jestli jste smraďochy v oleji dostatečně potrápily, stačí je na talířku naříznout a pokud vyteče sýr, jsou hotový.

Jako přílohu doporučuji kaši nebo brambory. Ještě smažený hranolky k tomu by vás mohli zabít. Ať se vám povedou a pořádně vás prosmradí! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat