čtvrtek 6. října 2011

1955 Burger, McDonald's

A je to tu. Očekávaná recenze na očekávanej hamburger. Tenhle "tradiční" hamburger vymysleli a poprvé vytvořili v Německu před rokem (žádnej rok 1955) :) a projel se celou západní Evropou. Konečně přišel čas a můžeme si ho vychutnat i my, podle nadnárodních firem, na dálným východě. Já se na něj těšil moc a už sem myslel, že se k nám snad nikdy nedostane. Naštěstí sem se spletl.


Podle reklamní masáže se skládá z kořeněnýho hovězího, salátu, grilované cibule, rajčat, slaniny, kečupu a speciální "uzenou BBQ omáčkou". Všechno je to zabalený v bulce speciálně vytvořené pro tenhle burger. Dokonce mu vytvořili i vlastní krabičku. To značí jediný. Uvidíme ho častěji, nejspíš každej rok (jak CBO nebo Swiss King).


Začnem s recenzí. Bulka je jen o trošku menší, než u Big Tastyho. Chuťově nasládlá, klasika od McDonald's. Maso není kulatý, ale křivý jak anální věnec. Asi aby bylo vidět, že je to opravdu speciálně okořeněný maso. Abych řekl pravdu, tak nějak extra odlišný od ostatních hovězích mas od McDonald's mi nepřišlo. I když menší chuťová změna je tam znát. Salát křupavoučkej a rajčata čerstvý, jak je zvykem. A ta grilovaná cibulka? Tam je to trochu složitější. Je dobrá, opravdu trochu zesklovatělá a nasládlá, ale našel sem tam zhruba 4 malý kousky. Zhruba stejnej počet měla přítelkyně ve svým hamburgeru. Stejně jak v zahraničí, na grilované cibulce McDonald's šetří. Proč proboha? Co je na ní drahýho? No škoda. Její chuť by v hamburgeru mohla být opravdu výborná.


Ještěže kvůli zelenině do McDonald's nikdo nechodí, tak jedeme dál. Slaninka úžasně propečená a jako vždy, vynikající. Kečup taky klasicky dobrej. Dostáváme se k poslední surovině. K té nejlepší a k té, která dělá nejvíc práce v tomhle kalorickým díle. Je to nová uzená BBQ omáčka. Chuťově bych ji popsal jako něco, co je mezi BBQ omáčkou od McDonald's (to červený, co bylo například na Wall Street Beef minulej rok) a mezi omáčkou od Big Tastyho. No jedním slovem prostě bomba. Tuhle omáčku bych si klidně koupil v půllitru a mazal na rohlíky ke svačině.

Závěr? Po kousnutí do hamburgeru se vám v puse budou úžasně kombinovat chutě hovězího s pořádně masitou chutí slaniny a úžasnou omáčkou dokreslující chuť masa kouřovým aroma. Tahle úžasná a opravdu povedená masitá kombinace se krásně snoubí s chutí zeleniny, kterou dokresluje kečup. Být tam cítit ta grilovaná cibulka, tak to tam padne jak senior v prudce zabržděným autobuse. No co se dá dělat. Mohl to být nejlepší hamburger od McDonald's. Takhle se může spokojit "jen" s třetím místem. Já ho osobně řadím hned za Big Tasty Bacon a Swiss King. Nikdy bych neřekl, že mi v hamburgeru nebude chybět sýr a hele ho, masitýho bastarda. Vynikající kus, kterej určitě stojí za vyzkoušení.


Cena 90 samostatně a 135 ve velkým menu. A k tomu velkýmu menu dostanete tuhle krásnou, třetinkovou, prehistorickou láhev Coca Coly. Bohužel s tím novým složením. Původní s kokainem by lidi docenili asi víc. :) Ale kočkám zjevně stačí i tohle... :)


Přidáno 13.10.2011: 
Nedávno sem si zašel na tenhle hamburger znova. Tentokrát do jiné provozovny. A sice do nepochybně nejlepší v Ostravě a sice do Poruby. A dobře sem udělal. Nikdy tam není úplně narváno a kolikrát ani nestojíte v řadě. A když zaměstnanci nemusí spěchat a dělají v klídku, tak to de poznat. Hamburger sem dostal čerstvej, horkej a hlavně s pořádnou porcí grilované cibulky! Proč to sem vůbec píšu? Výše sem psal, že být tam cibulka, tak by z toho byl úplně jinej hamburger. Potvrdilo se to tak napůl. Byl lepší, ale popravdě chuťově cibulku stejně uzemnila výrazná omáčka. Ale závěr, že je to jeden z nejlepších hamburgerů od McDonald's, samozřejmě platí dál. Už se těším na další setkání s ním. :)
Taky bych chtěl poděkovat obsluze porubskýho McDonald's. Až na jeden kiks (syrový maso v tzatziky mcwrapu, kterej ale na stížnost udělali novej) mě nikdy nezklamali. Všechny hamburgery sou narvaný k prasknutí a dokonce pomalu vypadaj jak na reklamním obrázku. A když si člověk sedne ven při odchodu a zapálí cigaretu, tak hned vyběhne týpek a podá popelník. Tomu se říká servis jak cyp. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat