sobota 28. dubna 2012

Vídeňák, Bageterie Boulevard

Konečně sem se seznámil s Bageterií Boulevard. A jako správnej Ostravák sem si na jejich dobrůtky zašel do Prahy. I když díky Nové Karolíně jsou v Ostravě konečně další, nový fast foody, tak jejich počet a různorodost v pražských centrech vám vezme dech. Po tom zase začnete dýchat a zjistíte, že na libanonský nebo norský blafy chuť nemáte a pochybně vypadající pizzerie vypadá tak nějak... pochybně. Naštěstí americká klasika to jistí. I když Bageterie Boulevard je českýho původu a obložený bagety pochází kdoví odkud, tak inspirace Subwayem se popřít nedá. Naštěstí pro mě jen inspirace, protože na rozdíl od Subwaye nabídka jídel u BB nestojí jen na bagetách. Proti bagetám nic nemám a občas si doma nějakou fajně obložím. Ale jíst zdravý jídlo ve fast foodu? Ha! Ani náhodou. Po rozkoukání po Bageterii a pečlivým vybíráním svojí snídaně sem měl jasno. Vídeňák! Když se něco na promo fotce tak krásně leskne, zaručuje to tu správnou dávku tuku na ranní lítání metrem sem a tam. Posuďte sami:


Nikde sem nenašel složení, ale od pohledu celkem jasný. Dva malý opečený párečky, opečená slanina, sýr, nějakej ten kečup a majonéza. To všecko v rozpečený bagetce. A i když na promo fotce vidět není, tak je tam ještě opečená cibulka. Kombinace vskutku královská. Jakoby to dělali na míru přímo mě. Žádná zelenina, jen samý dobrý tučný věci. Takovej Swiss King hot-dogů. Ještě nemáte zaslintaný triko? Tak čtěte dál.


Skutečnost se od obrázku samozřejmě trochu liší. Halt se takováhle věc špatně čančá a komu se to nelíbí, může se napást někde v lese. Takže k samotnýmu jídlu. Chutná to tak, jak to zní. Fantasticky. Kombinace kvalitních párečků, cheddaru a smažené cibulky dělá kouzlo celýho hot-dogu. Když se vám pak do toho zamotá slanina, kombinace chutí vás posadí na prdel. Majonéza s kečupem hrajou druhý housle a spíš tu chuť podkreslujou, než aby ji nějak výraznějí vytvářely. Pokud máte kvalitní párek, tak je to přesně tak, jak to má být. Kuchař, kterej toto skládal dohromady, rozhodně věděl, co dělá. A rozhodně se trefil do vkusu lidí, kteří se tuhle kalorickou polobombu nebojí objednat.


Cena 39 korun. To je za vytuněnej hot-dog celkem rozumný. Naprosto ideální koupě pokud spěcháte do hospůdky hladoví a nechcete pít nalačno. Nebo pokud máte prostě chuť na něco dobrýho a do večeře/oběda daleko. Jediný bezvýznamný minus byly trochu míň opečený párečky. Jinak si nemůžu stěžovat naprosto na nic. Za pár kaček dostanete opravdovou fajnovku s klasickou kombinací chutí, která nemůže urazit žádnýho masožravce.

2 komentáře:

  1. Naprosty souhlas je to bonba párkrát jsem vyměnil oběd za dva videnaky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó vídeňák byl fajn. Ale už pár let není podle všeho v prodeji. :)

      Vymazat