úterý 5. června 2012

Chicken Goal, McDonald's

Fotbalové parádičky

A máme tady recenzi na druhej sendvič z poslední akce od McDonald's. Recenze to bude kratší než u Double Beef Kick, protože na tomhle sendviči opravdu není nic speciálního a nic, co by ho jakýmkoliv způsobem vyřadilo pryč z šedýho průměru, na kterej si příští rok už nikdo nevzpomene.


Složení není vůbec špatný. Mletý kuřecí ve strouhance, plátek čedaru, ledovej salát, rajčata, bílá cibule a omáčka McChicken. Fotbalová houska nesmí chybět. Rozebírat všechny suroviny jednu po druhé nebudu. Omáčku McChicken asi všichni znáte a na zelenině se nedá co zkazit. Houska je nasládlá a má hodně výraznou chuť. Blíž bych rád rozebral jenom masovou placku.


Sice sem McChicken neměl přes půl roku, ale mám takovej dojem, že maso je tam kvalitnější než u Chicken Goal. Z čeho se skládá placka McChicken můžete nalézt třeba ZDE. Je to sice z amerických stránek McDonald's, ale základní sendviče mají stejný složení po celým světě, aby chutnaly všude stejně. Složení je jednoduchý. Maso (z kuřecích prsíček), voda, sůl a fosforečnan sodný (E339), kterej funguje jako stabilizátor a škodlivostí 2 patří mezi neškodlivý látky. To jen aby se tu zase neobjevil nějakej bioblázen, kterej bude tvrdit, že v tom sou kuřecí separáty a podobný hnusy. Složení strouhanky už je pak naprostej chemickej kolotoč. Ale té tam zase tolik není.


To by bylo ke kuřecí placce od McChicken. Jak je na tom složení placky z Chicken Goal si můžeme jenom tipovat. Jak už sem psal výše, kvalitativně mi opravdu přijde horší než placka u McChicken. A samozřejmě i chuťově. Pokud ochutnáte samotnou placku, tak se její chuť blíží spíš mraženým kuřecím nugetám v supermarketu než k samotnýmu namletýmu kuřeti. Barva se taky blíží spíš nugetám ze separátu než barvě kuřecího masa. Placku u Chicken Goal proto hodnotím lehce podprůměrně.


Co se týče chutě sendviče jako celku, tam si není na co stěžovat. Dobře zvolená kombinace zeleniny a omáčky, společně se sýrem a kuřecí plackou tvoří pěkně sladěnou chuť. Určitě takovou, jako čekáte po přečtení surovin na obrázku. Sendvič ničím nepřekvapí, neohromí, ale chutná dobře. Jedinou a ohromnou výtku bych měl, podobně jako u Double Beef Kick, ohledně ceny. Cena je stejná a sice 95,- samotnej sendvič a 135,- v McMenu. To mi samozřejmě přijde přehnaný. Zvlášť při opravdu pochybným složením kuřecí placky. Není to ani tak chuť jako spíš cena, která tenhle sendvič odhodí do zapomnění. To mě osobně netrápí, protože si tenhle sendvič znova určitě nedám.

Žádné komentáře:

Okomentovat