úterý 31. července 2012

Grilled Cheese Sandwich

Pokud se jen malinko zajímáte o americkou kuchyni, pak jste určitě slyšeli o téhle americké klasice, kterou tam umí snad každá hospodyně. Teda pokud nepatří mezi drtivou většinu Amíků, co žerou jen ve fast foodech, restauracích a doma si umí tak maximálně objednat pizzu nebo čínu... Recept vypadá a je jednoduchej, ale musíte dodržet správnej postup nebo se vám to prostě nepovede tak, jak má. Pokud umíte anglicky, tak video návod najdete ZDE.

Suroviny:
toastovej chleba
máslo
sýr

Sýr si nastrouhejte na hrubo. Můžete použít eidam, ale čím máte lepší, výraznější sýr, tím dostanete lepší chuť. Vemte dva plátky toastovýho chleba a oba je natřete z jedné strany máslem. Samozřejmě pravým máslem. Rama a podobně se nehodí ani na promazávání dvěří. A teď přijde ta finta. Sýr dejte mezi nepomazaný (!) strany. Tzn., že strany s máslem se budou dotýkat pánve při smažení. Rozpalte si teflonovou pánev (nebo jinou s nepřilnavým povrchem). Hoďtě na ni sendvič a přiklopte poklicí. Po chvilce zkontrolujte a pokud je jedna strana dosmažená dozlatova, obraťte, přitlačte na sendvič obracečkou a znova přikryjte poklicí. Až vám bude sýr trochu vytékat, máte svůj sendvič hotovej.


1 komentář: