pátek 20. července 2012

Slaný závin

Pod pojmem slanej závin na Googlu najdete většinou cosi s kečupem, šunkou a pizza kořením. Případně cosi s kečupem, slaninou a oreganem. Pseudovariace na pizzu nechte pro jednou stranou a udělejte si fajnej závin na slano s chutí zelíčka a klobásky. Tohle jídlo si můžete dát i před chlastačkou. Parádně vás zasytí a vydržíte chlemstat až do rána.

Suroviny:
20 dkg kysanýho zelí
10 dkg slaniny na plátky
10 dkg plátkovýho sýra
1 klobáska
1 cibule
půlka listovýho těsta
hladká mouka
olej
sůl, pepř
kmín
vajíčko

Nejprve si na kostičky nakrájejte klobásku. Potom na drobno cibulku. Rozehřejte na pánvi olej a osmažte cibulku s klobáskou. Mezitím si vymačkejte nálev ze zelí a trochu ho pokrájejte, aby nebylo na velký kusy. Až cibulka zesklovatí, přidejte do pánve zelí. Přilijte trochu vody, zakryjte pokličkou a nechte zelí podusit do měkka. Než zelí změkne, vyválejte si listový těsto. Na těsto položte plátky slaniny a plátky sýra. Až budete mít zelí v pánvi akorát, podle chuti směs dosolte a opepřete. Nechte směs trochu zchladnout a pak ji rozetřete na pláty listovýho těsta se slaninou a sýrem. Závin zamotejte, potřete rozšlehaným vajíčkem, trochu osolte a posypte kmínem. Dejte do rozehřáté trouby a pečte, dokud nebudete mít povrch pěkně zlatavoučkej.

1 komentář: