středa 31. října 2012

Long Chicken Curry, Burger King

X-TRA LONG Weeks

Nová akce od Burger Kinga přišla nečekaně jako Blitzkrieg do Francie. Celkem povedenej Whopper Festival nahradily X-TRA LONG Weeks. Dneska se podíváme na Long Chicken Curry a sýrový nugetky. Další sendvič a sice X-tra Long BBQ Bacon bude buď později a nebo vůbec. Přecejen u tohodle sendviče si člověk opravdu dokáže představit, jak asi chutná. Nepochybně výborně. Ale jak je na tom Chicken Curry? Je o co stát?


Long Chicken Curry je složením hodně jednoduchej. Kuřecí maso, curry omáčka, salát a houska. Nic víc. Rozeberme si ho pěkně kousek po kousku. Prve salát. U toho není co komentovat. Prostě nasekanej salát. Ostatní tři suroviny už za zmínku stojí. Houska byla klasický Burger King pečivo. Nevím, jak je to možný, ale přišlo mi tak nějak nedopečený a hrozně se mi lepilo na zuby. Taky chuť byla celkem výrazná a úspěšně dokázala zazdít zbytek. Curry omáčka byla opravdu curry. Na lístku sice uvidíte "hot curry", ale hot ve smyslu pálivé omáčky se opravdu nekoná. Takový hodně lehce popepřený curry, obarvený snad ještě kurkumou. Chuťově naprostej oranžovej průměr a ještě sem ji dostal nedostatek. Nejvíc sem se těšil na kuřecí maso. Co mě se týče, byla to pro mě v Burger Kingu kuřecí premiéra. Bohužel mě kuřecí od krále ze židle nezvedlo. Naprosto průměrný mělněný kuřecí bez výraznější chuti a nedejbože chutí kuřete. Snad ještě o chlup horší než McDonald's.


Takže výsledek? Asi sami odhadnete z popisu nahoře. Za celkem rozumnou cenu (cena na prvním obrázku) dostanete opravdu průměrnej výrobek, kterej si moc nevychutnáte a nejspíš si ho znova nedáte. Ona chuť kuřecí gumy s gumovitou houskou a i když vynikající, tak do pečiva se nehodící omáčkou, opravdu není to, co byste si dali 2x do týdne. A popravdě se budu zdráhat objednat si ještě někdy něco kuřecího od Burger Kinga. Za stejný peníze si prostě můžete dopřát lepší muziku. U Burger Kinga, ale i jinde. Hodně mi to připomínalo bláznivej Bombaj Twister od KFC. Ale to byla aspoň tortilla a tam se curry hodí víc. A ani to popravdě za moc nestálo. Takže koupit nebo ne? Spíš ne. Raději Whopper nebo zkusit  X-tra Long BBQ Bacon.


Další "úžasnou" novinkou jsou nugetky se slaninou a sýrem. Jakkoliv byl Long Chicken Curry průměrnej, tak aspoň se člověk bez většího zklamání celkem najedl. Ale ty nugetky? To se nebojím označit za naprostej propadák. Za 75 korun dostanete 6 opravdu prťavých nugetek. Opravdu prťavých. Všech 6 byste narvaly do jedné krabičky od cigaret. A chuť? Eidam se šunkou. Ne, že by chutnaly nějak vyloženě špatně. Ale za ty peníze čekáte něco vyjímečnýho, něco "lepšího" než je eidam. Pro mě osobně propadák a toto už si nikdy neobjednám. Kdyby to byla aspoň jedna velká placka prodávaná třeba s hranolkama v menu, ale jako fingerfood opravdu ne. Chilli Chees Nuggets jen tak něco prostě nepřekoná...

Žádné komentáře:

Okomentovat