sobota 8. prosince 2012

Medový kuřecí čtvrtky se švestkama, mandlema a slaninou

A další recept. Tentokrát ukradenej z babskýho časopisu. Určitě stojí za vyzkoušení.

Suroviny:
kuřecí čtvrtky (nebo stehýnka)
olivový olej
sůl a pepř
mletá skořice
med
sušený švestky
oloupaný mandle
10 dkg slaniny

Postup je jednoduchej. Pekáč trochu vymažte olivovým olejem. Dejte do něj kuře, potřete olivovým olejem. Osolte, opepřete a posypte mletou skořicí. Podlijte trochou vody a pečte zakrytý. V polovině pečení (cca 30 minut) přimíchejte do šťávy zhruba 3 lžíce medu a občas kuře touto šťávou polijte. Až maso začne zlátnout, posypte ho nakrájenýma sušenýma švestkama, mandlema a nasekanou slaninou. Dopečte odklopený a sežerte. Jako příloha jsou nejlepší brambory.


1 komentář: