neděle 30. prosince 2012

Vepřový maso s dijonskou hořčicí

Tohle je jeden trochu úchylnej recept, kterej měl být úplně, ale úplně jinak. No ale díky mojí lenosti z toho vzniklo toto. Ale ty chutě jsou tak dokonalý, že sem to sem prostě musel dát.

Suroviny (3 porce):
3 plátky vepřovýho masa
1 cibule
kus anglická slaniny vcelku
dijonská hořčice
hladká mouka
sádlo
2 vajíčka
sůl, pepř

Maso naklepte, pořádně osolte, opepřete a bohatě pomažte dijonskou hořčicí. Obalte v hladké mouce a vložte do pořádné pánve z velkou vrstvou rozpálenýho sádla. Zalijte rozkvedlanýma vajíčkama a chvilku smažte, sem tam otočte. Do pánve přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a slaninu. Potom opatrně zalijte trochou vařící vody. V ruce mějte pokličku, protože pánev vám bude hodně prskat a může i chytnout. Potom přiklopte a maso a směs v pánvi pomalu duste do měkka a hlídejte, aby se vám nepřipeklo. Jako příloha sou super brambory na jakejkoliv způsob.


Žádné komentáře:

Okomentovat