úterý 22. ledna 2013

Chicken Mythic, McDonald's

Tři králové zimy

Chicken Mythic. Další novinka z akce Tři králové zimy od McDonald's. Nejspíš tahle akce za chvilku skončí, ale nepochybuju o tom, že tento sendvič potkáme i v budoucnu. Proto i tahle pozdní recenze. Chicken Mythic není ve světě žádná novinka. Evropu obíhá několik let a už se na něj dělají i různý variace. Třeba se salsou a slaninou. Takže slaví úspěchy. Proč? Těžko říct. Je to obří kuřecí sendvič, svěží, tváří se dietně... Mě osobně ze židle nezvednul a jeho slávu (hlavně v jižních zemích) bych přikládal asi kvalitnějším surovinám. Podívejme se na něj trochu blíž.


Podle popisu sendvič obsahuje pořádnou porci kuřecího masa, sýr Monterey Jack, rajčata, salát a omáčku Mythic v pětipalcové housce. Houska je opravdu veliká. 5 palců to asi bude. Ale Big Tasty mi přijde o chlup větší. Chuťově žádná novinka. Rajčata super a salátu sem dostal tolik, že většina skončila v krabičce. Sýr mi přišel takovej nějakej nijakej. Samostatně nemá skoro žádnou chuť a v kombinaci s ostatníma surovinama si ho snad ani nevšimnete.Co nám zbývá? To hlavní. Placka a omáčka. Prve něco k masu. "Pořádná porce kuřecího masa" tvrdí reklama. Ano, pořádná porce to je, najíte se celkem solidně. Ale pořádná porce masa? No nevím. Jako kuřecího tam bude dost a pořád minimálně dvojnásobně víc, jak v plackách ze supermarketů, ale je tohle to, co by měl být tahák McDonald's? A z jakých částí kuřete to maso vůbec je? Podle barvy, která se line přes šedivou, růžovou, pseudobílou a ostatní odstíny primalexu, nic moc. Chuťově to tak špatný není, ale o to se nám určitě postaral nějakej ten chemickej koktejl. K chuti kuřete to má celkem daleko. Že by název sendviče "mythické kuře" reflektovalo složení placky? :)


Teď něco k omáčce. Omáčka "Mythic". Jak asi chutná ona mythická, bájná omáčka? Jste napnutí? Chutná po nějakým speciálním kořením? Ano! Pepř! Obarvená majonéza s trochou pepře. Zní to fádně a dělám si z toho srandu, ale je to dobrý. Opravdu. A ke kuřeti se to hodí parádně. Ale nějak mi tam chybí nápad. Je to mdlý a průměrný. Ostatně jako celej sendvič.


Chicken Mythic je vlastně takovej přerostlej, trochu upravenej McChicken. Ale na rozdíl od Mythicu si McChicken nehraje na něco, co není. Obří placka pochybnýho kuřete s nevýrázným sýrem a celkem obyčejnou omáčkou. Vyplatí se kupovat? Pokud milujete kuře od McDonaldu, tak určitě. Pokud ne, tak ne. Chicken Mythic je naprosto průměrnej výplod o průměrných chutích a moc mě netěší, že tu nějakej ten rok bude určitě kolovat. Já si ho dám znova tak za 2 roky a to jen abych porovnal, jak se mění kvalita sendvičů v závislosti na čase. Přesnou cenu si bohužel nevybavuju (kdy už začnou u pokladen dávat účtenky?), ale čekejte normální McDonald's průměr na tyhle akce, cca 130,- za McMenu. Chtělo by to po čase zase nějakou tu opravdu originální novinku...

1 komentář:

  1. už len keď som videl tú ilustračnú fotku tak už vtedy mi bolo jasné že to bude ďalší neúspešný pokus o vylepšený McChicken

    OdpovědětVymazat