sobota 16. února 2013

Chick & Cheese, McDonald's

Sýrová sezóna 2013

Sýrová sezóna je zpátky! Událost, na kterou se těší snad každej příznivec fast foodů. Proč? Kvůli Swiss Kingovi. Tenhle úžasnej sendvič rozhodně stojí za to a jeho recenzi najdete ZDE. Ale protože já nikdy nebyl normální, tak sem příchod sýrové sezóny neoslavil společně s králem a poddaným velkého M poručil přinésti mi Chick & Cheese. A teď se podržte. Ono mi to chutnalo. Jinak nezoufejte z malýho výběru sendvičů, protože 4. března nás prý přijde navštívit francouzská delegace a nasadí sezóně korunu. Ať už to znamená cokoliv. Podle mě to znamená jediný. Ještě smradlavější krabičky. A tak to má v sýrové sezóně být! A jak je na tom Chick & Cheese?


Chick & Cheese se skládá z křupavýho kuřecího s plátkem ementálu, slaniny, rajčete, salátu a omáčky v italské housce. Zní to celkem obyčejně, ale obyčejný věci bývají ve výsledku nejlepší. Spíš mě trochu zaráží umístění tohodle sendviče do sýrové sezóny a to ještě jako jedinýho souputníka krále. Ale strategie McDonald's je průhledná jak slipy z igelitu. Na začátku sýrové sezóny si stejně většina lidí koupí Swiss Kinga a po ostatních neštěkne ani pes. Za měsíc se lidi Swiss Kinga přežerou a začnou se poohlížet jinde. A to zrovna přijede ta francouzská delegace. McDonald's hraje sendvičový šachy a jdou jim výborně. A to je dobře. Aspoň to nekončí fiaskem, jak poslední "novinky" od KFC, kde se "novinkám" člověk může jen smát. Takže Chick & Cheese je vlastně jen taková výplň. A funguje dokonale. Tím víc pro lidi, kteří si hlídají co a kolik čeho snědí. Swiss King je přece jen sendvič, kterej Cajthamlové způsobil nejednu křečovou žílu.


Zpátky ke složení. Vyvážená kombinace, která si na nic nehraje a stojí na kvalitních a dobrých surovinách. A tady bych se rád pozastavil, protože se konečně nemusím bát označit nějakou kuřecí placku jako kvalitní surovinu. Kuřecí konečně vypadalo a chutnalo (!) jako kuřecí. K tomu slušně tlustej plátek opravdu kvalitního ementálu. Asi ne tak kvalitního, jako seženete v sýrárnách, ale rozhodně kvalitnějšího, než jaký seženete v Albertu. A to bylo znát jak na chuti, tak hlavě na vůni. Bohužel to je tak naposled, co o něm uslyšíte. Protože v sendviči se až tak moc neprosadí. Může za to hlavně dobrá slanina a taky houska. Houska je hutná a chuťově připomíná naše český bílý pečivo. K tomu má lehkej závan příchutě žitné mouky (chleba). Opravdu vynikající a i když její chuť nijak neruší, tak bohužel trochu zazdívá celkovej chuťovej dojem ze sýra. Majonéza tam jen dokresluje chuť kuřete, zeleniny a způsobuje lepší klouzavost. Takže co ucítíte po kousnutí do sendviče? Hodně záleží na tom, kam kousnete. Máte zrovna jen housku se sýrem? Čekejte chuť české housky s trochu výraznějším sýrem. Kousnete do kuřete s majonézou? Ucítíte chuť kuřete s majonézou a trochou housky. Samozřejmě nejlepší je, když máte v puse všechny chutě. K dosáhnutí tohodle cíle doporučuju cvičit panty u huby, protože sendvič je opravdu vysokej (i širokej), takže to není jednoduchá záležitost. Pak ale vaše chuťový pohárky potká přímo pohádka. Chuť kuřete se slaninou, zeleninou a lehkým závanem sýru v housce. Přesně to, co by si člověk od kuřecího sendviče přál.


Chick & Cheese musím opravdu pochválit. I když nejsem fanda kuřecího a nevím kdy a jestli tohle ochutnám znova, tak se McDonald's konečně podařilo něco téměř nepředstavitelnýho. Postavit se s kuřecím výrobkem KFC a neprohrát na plné čáře. I když na Grandera pořád nemá (o fous) a se Swiss Kingem se rovnat taky nemůže, tak je to povedenej sendvič, ve kterým ucítíte, že s výběrem a kombinací surovin si dal někdo opravdu záležet. Cena 135,- v McMenu a 95,- samostatně naprosto odpovídá a opravdu mi nebylo líto těch peněz. Snad u prvního kuřete od McDonald's. Smekám. Jen bacha na housku. Navrchu se může roztrhnout a zamažete si celou hubu tatarkou. Ale to je riziko, který je třeba podstoupit. A pokud se nemůžete zbavit dojmu, že tenhle sendvič už ste někde potkali, tak nejste sami. Byl tu několik let zpátky v rámci kampaně Kuřecí román.

Žádné komentáře:

Okomentovat