čtvrtek 28. března 2013

Buřtguláš

Ke guláši to má samozřejmě daleko, ale jednou se to tak jmenuje, tak co už... Hlavně tam nestrkejte kabanos, slovenskej točenej a podobně. Není to slovenskotočenoguláš. Poměr brambor a špekáčků je na vás.

Suroviny:
40 dkg špekáčků
50 dkg brambor
trocha smetany
hladká mouka
2 menší cibule
1 lžička mletýho kmína
majoránka
sůl, pepř
2 lžíce mleté paprika
sádlo

Cibuli nakrájejte na jemno. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostky. Na kostky taky nakrájejte špekáčky. V hrnci rozpalte sádlo a přidejte cibuli. Až zesklovatí, přihoďte špekáčky a brambory. Chvilku posmažte. Přidejte mletou sladkou papriku, namletej pepř a osolte. Zase chviličku posmažte a podlejte vodou. Tak akorát, aby brambory byly zakrytý vodou. Vařte dokud brambory nebudou skoro měkký. Trochu hladké mouky smíchejte s trochou smetany a vlijte do guláše. Povařte. Tím se vám trochu zahustí a získá lepší chuť. Přidejte lžíci majoránky. Dosolte a dopepřete, pokud je potřeba. Ještě chvilku povařte a máte hotovo.

2 komentáře:

  1. Vyzkoušejte o víkendu někdy uvařit buřtguláš. Chtěla jsem si ho uvařit zrovna minulou sobotu, ale můj chlap se nějak zapomněl v obchodě a když dojel domů, tak na to hlavní - buřt - zapomněl. No to jsem zase doma udělala obrovskou scénu. Měl štěstí, že jsem v ruce měla pánvičku a ne nůž. To si taky mohl odnést kudlu v zádech a né lehký otřes mozku.

    OdpovědětVymazat