středa 25. září 2013

Steakhouse Classic (2), McDonald's

Americké Legendy

Jako každej rok i letos se o náš obsah peněženek McDonald's pokouší pomocí amerických sendvičů. Většinou tato akce patří k těm nejvydařenějším v roce a hlavně nejodvážnějším. Spousta nových chutí, rychle se střídající sendviče, omáčkovej extremismus a červenomodrá grafika. Letos se to posunulo do trochu vyspělejší roviny. Žádný extra neznámý omáčky nečekejte a na sendviče se nemusíte klepat každou neděli. Všechny si můžete dát zároveň. Grafika od emerickýho stylu pak přešla do decentně dřevěnýho. Ale neřešme voloviny. Pokud jste pozorní fanoušci McDonald's a patříte mezi geniální elitu národa (čtete můj blog), tak víte, že Steakhouse Classic u nás není poprvé. Byl tu minulý rok zhruba ve stejnou dobu, ale stejně jako Big BBQ Bacon trochu pozměnil složení. Ale jen trochu. Vlastně místo dvou tenkých masových placek zbyla jedna tlustá a vnitřnosti sendviče se přesunuly nad maso, což je pro McDonald's přecejen typičtější. A vůbec. Pokud vás to zajímá, tehdejší recenzi najdete TADY. Byl sem s ním nad míru spokojenej a nebál sem si ho dát znova. Takže pro letošní Steakhouse Classic sem šel na jistotu.


Steakhouse Classic letos obsahuje tlustý hovězí maso, dva plátky slaniny, dva plátky sýra, trochu toho salátu, červené cibule a omáčku Chargrill v housce. Složení se určitě hezky čte. Asi vás ze židle nezvedne, ale ty nejjednodušší věci bývají kolikrát nejlepší. Tady hraje prim omáčka už od pohledu. Výrazně barevná je jak sovětská učebnice ruštiny. Výrazně taky chutná. Stejně jako minulej rok. Trochu po rajčatech, trochu po kouři a hlavně je lehce pikantní. Omáčku řadím mezi ty nejlepší od McDonald's a klidně bych si ji koupil v lahvi domů na domácí hambáče. Zbytek surovin je naprostá klasika. Maso celkem šťavnatý, slaninka propečená, sýr se krásně rozteče a chuťově je výraznej akorát. Salát s červenou cibulí netřeba komentovat. Housku taky ne, klasická konzistence a chuť.


Největším lákadlem tohodle sendviče teda není nějaká extrémní kombinace, ale vyváženost surovin. Není úplně stoprocentní, protože maličko převažuje omáčka. Ale pokud vám chuť omáčky sedne, nebudete s tím mít problém. Hlavně vám nesmí vadit pikantní jídla, protože tahle omáčka pikantní je. Pikantní, rozhodně ne pálivá. Takže po kousnutí do sendviče ucítíte super kombinaci masa se sýrem (kvůli které se tak dobře prodává Cheeseburger) společně s rajčatovo-kouřovo-pikantní omáčkou, sem tam s cibulkou a sem tam se slaninou. Cibulku se slaninou ucítíte, pokud zrovna nebudete mít plnou nálož omáčky. Salátu si nejspíš nevšimnete. Takže i přes menší proměnu je to přesně ten samej sendvič, co mě nadchnul minulej rok. Možná bych opravdu maličko ubral omáčky, aby se zvýraznila chuť slaniny a cibule, ale i přesto je to bomba.


Cena je stejná jako minulýho roku. 95 korun samostatně a 135 korun v McMenu. Velikost slušná, cena přiměřená, chuť povedená. Jedení tohodle sendviče sem si opravdu užil a pokud vám nevadí pikantní jídla, můžu jedině doporučit.


K akci Americké legendy patří i bramborový spirály a kuřecí stripsy. Já se rozhodl koštnout spirály s DeLuxe omáčkou. Chutnají úplně stejně, jako třeba bramborový mřížky. Čiže výtečně. Příjemná změna oproti hranolkům a s omáčkou vynikající kombinace chutí. Někomu samozřejmě lezou nejvíc hranolky nebo jiná příloha, ale já tyhlety bramborový přílohy od McDonald's jednou za čas prostě můžu. Pokud máte rádi novinky a tohle jste ještě neměli, určitě vyzkoušejte. Jen jejich porce mi přišla na gramáž menší než porce hranolků. Jako výměna za hranolky jsou k menu samozřejmě bez příplatku a omáčka stojí 8 korun pokud se nepletu. Pokud jo, opravte mě prosím někdo.


Akce Americké legendy je zatím fajn a už se těším na další novinku a sice Chicken & Bacon se Sandwich omáčkou. Ještě si můžete dát Big BBQ Bacon, ale ten už tu byl a mě osobně až tak moc nezaujal. Odkaz na recenzi najdete v úvodu.

PS: Na poslední fotce vidíte porci spirálek k malýmu menu. Pro velkej hlad volte McMenu.

2 komentáře: