neděle 13. října 2013

Hovězí kebaby s dipem z červené řepy

To si takhle čtu časopis F.O.O.D. a tam píšou, že mletý hovězí se dá použit i na něco jinýho než na hamburgery. No dobře, proč tenhle extrémně ultraliberální názor neověřit.

Suroviny (6 kebabů):
800 g mletýho hovězího
2 lžičky chilli koření
pita (libanonskej) chleba
cibule
větší bulva červené řepy
1 lžička kmínu
2 dl řeckýho jogurtu
hrst čerstvé máty
citronová šťáva
sůl
olej
špejle

Recept není moc náročnej. Prve doporučuju si udělat dip. Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Na pánev nalijte trochu olivovýho oleje a až bude rozpálenej, přihoďte řepu. Až bude řepa měkká, přidejte lžičku kmínu a ještě chvilku restujte dál. Dejte bokem a nechte vychladnout. Vychladlou řepu smíchejte s 2 dl řeckýho jogurtu, trochou soli, hrstí čerstvě nasekané máty a trochou citrónové šťávy. Ochutnejte a dochuťte dle libosti.

Mletý maso smíchejte se dvouma lžičkama chilli koření. Případně uberte nebo přidejte podle výdrže na pálivý. Minimálně trochu by to pálit mělo, protože v tomhle jídle jde o kombinaci pikantního masa se svěží chutí dipu. No máte v míse maso, chilli koření, tak teď přidejte jen trochu soli a zhruba 2 dl vody. Pořádně hněte rukama a až směs přestane lepit, vytvarujte 6 šišek. Špejle namočte v oleji a napíchněte na ně šišky, pořádně přimáčkněte.

Kebaby dejte na gril nebo do trouby. V troubě by se prý měly péct 15 až 20 minut. Na kontaktním grilu sem je dělal nějakých 10 minut. Podávejte s pita chlebem, dipem a kolečkama cibule.


PS: Podobnost dipu s Mickey Mousem je čistě náhodná a nejedná se o žádnou dosud nebo dříve žijící osobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat