sobota 30. listopadu 2013

Ein Hamburger

Pořád tady hodnotím nějaký cizí hamburgery, tak teď si můžete zkusit udělat hamburger podle mýho receptu a pak ho ohodnotit vy! Je hodně inspirovanej Německem. Německo moc rád nemám. Na třetí světovou se netěším. I pivo si myslím máme lepší. Tak proč ta inspirace? Netuším. Asi sem se špatně vyspal. Každopádně hamburger obsahuje jednu pikantní chuť kari kečupu. Ten je v Německu nečekaně ultra super oblíbenej a najdete ho v každým stánku s klobásou jako Currywurst. Druhá chuť je naprostej opak od pikantní a sice sladká. Navrchu sendviče je zkaramelizovaná ciblka a to hlavní, sladká německá hořčice (Süßer Senf). Tu seženete v každým větším supermarketu. Zbytek je klasika. Parádně vypečená slanina, kus salátu a... a to je vlastně všechno. Möchten Sie einen Burger? JA!

Suroviny:
houska na hamburgery
mletý hovězí maso
sůl, pepř
kari koření
kečup
salát
sladká hořčice
cibule
cukr
máslo
chilli
slanina

Kari kečupovou omáčku si připravíte jednoduše. Smíchejte kečup s kari kořením a chilli. Všeho podle chuti, jak to máte rádi. Cibulku nakrájejte na jemno a na másle nechte zesklovatět. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Slaninu opečte. Houstičky rozpečte v troubě. Hovězí maso neochucujte, jen vytvarujte na placky. Pokud děláte hamburgery častěji, kupte si tvořítko na hamburgery. Je to opravdovej pomocník. Hamburgery hoďte na rozpálenou pánev nebo gril a opečte z jedné strany. Otočte a opečenou stranu pořádně osolte a opepřete. Až budete mít opečenou i druhou stranu, otočte znova a osolte a opepřete i druhou část. Můžete maso vyndat z pánve a nechat chvilku odpočinout vedle. Opečte ho podle chuti. S kvalitním masem se nebojte vyzkoušet medium. Spodek housky potřete pořádnou vrstvou kari kečupu, nandejte lehce natrhaný listy salátu, maso, zkarmelizovanou cibulku, německou sladkou hořčici, slaninu a dekl.


2 komentáře:

  1. hi guy
    great job for your blog
    i'm french and i'm just come back from czech republic with some subjects about burger for the site www.myburger.fr
    but i forget to take some photos
    do you have pics of premium rodeo whopper and grilled chicken wrap(burger king) and pics of B.O.S.S/b.o.s.s jr and longer(kfc)?
    if yes can i use them?
    of course i indicate your site on myburger.fr for the provenance ;)
    thanks fanch
    you can find me at jim purcell on facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi. I do have photos of Premium Rodeo Whopper and B.O.S.S sandwiches. You can find some on this blog as well. As i dont have FB account, please contact me via email at kavoni@centrum.cz and i will send you some more. I don't have any photos of Grilled Chicken Wrap or Longer though.

      Vymazat