neděle 5. ledna 2014

Two Cheesy Bacon Burger, Zábavní centrum Zuzana Bowling Ostrava

Po čase tu zase hodím recenzi na další ostravskej pokus o hamburger. Pokud čtete můj blog pravidelně, tak víte, že v Ostravě sem ještě na dobrej hamburger v restauraci nenarazil. Všude je něco víceméně špatně. Zadařilo se alespoň v restauraci Zuzana na Porubě?

V restauraci mají designově vydařený menu, kde se dozvíte o svým sendviči následující info:

"pečlivě vybrané čerstvě mleté hovězí maso z masných plemen skotu, originálně čerstvě pečené hamburgerové housky ve spojení s typickými doplňky"

"TWO CHEESY BACON BURGER - kus grilovaného mletého hovězího masa, s variací drceného sýra z modrou plísní a chaeddarovou omáčkou, křupavá pravá slanina"

Už ten počet gramatických chyb člověka musí opravdu zarazit. Je škoda, že si udělají opravdu na kukuč pěkný menu, ale nechají si to tam natisknout s plným kýblem chyb. Ale zpátky k jídlu jako takovýmu. Podle popisu by tenhle sendvič mohl být docela dost vydařenej kousek. Sýr, sýr, slanina a hovězí v čerstvě pečené housce? Ó ano, děkuji.


Po docela dlouhým čekání dostanete na stůl tohodle krasavce. Za ním ještě v misce lebedí si hranolky (v ceně). Ty byly vynikající a hodně připomínaly hranolky z mekáče. Konec mikrorecenze na hranolky. Začátek recenze na sendvič. Houska byla opravdu vynikající a hlavně krásně propečená. Klobouk dolů. Z ostatních surovin už takhle odvaření nebudete. "Drcený sýr s modrou plísní" najdete uvnitř jako na velký kousky nakrájenou nivu. Nic proti nivě. Dobrá byla. Záhadný plátek tavenýho sýra, kterej v popisu vůbec není, byl nejspíš tavený cheddar. Inu proč ne. Taky byl dobrej. Omáčka byla vynikající konzistence, chutí bohužel slabší. Sýrová byla, ale chutnala spíš jako rozpuštěný Apetito než cokoliv jinýho, natož pak cheddar. Křupavá slanina? Nechte si zdát. Tahle slanina měla do křupavosti daleko. Tak zhruba 10 minut na pánvi. Asi si ji kuchař spletl s hovězím masem, který na pánvi/grilu hovělo snad dobrou půlhodinku. Placka byla suchá jak britskej humor a obsahovala podivnou směsici koření. Z masa necítíte maso, ale tymián s mátou nebo něco podobnýho. Chuť to není špatná, taková zvláštně osvěžující. K sýrům by to až tak špatná kombinace být nemusela. Ale jak sem psal, z masa je jedna středně velká uschlá podrážka. Pro každýho fanouška hamburgerů je to stopka.


Po zakousnutí ucítíte mátovou chuť suché placky, dobrou slaninu a apetito. Pokud kousnete zrovna do nivy, ucítíte jen nivu a suchou mátovou placku. Salát je tam samozřejmě jen na okrasu. To všechno je obalený v opravdu vynikající housce, která se vydařila. Bohužel pár dobrých surovin vám dobrej sendvič neudělají, pokud poděláte srdce hamburgeru. O polovinu míň propíct maso, doladit omáčku, pořádně propíct slaninu a tenhle sendvič by mohl být opravdu luxusní zboží. Cena 155,- taky není vůbec špatná. Bohužel dostanete doslova suchara, na kterým si nejvíc užijete housku a hranolky. Další ostravskej hamburger, kterej má k dokonalosti daleko. Ale třeba se páni kuchaři chytnou za nos, zapracujou na zpracování a příště si pochutnám.

PS: Pokud nechcete riskovat suchara, dejte si jejich vývar s játrovýma knedlíčkama. Ten byl božskej. Jako od babičky. Domácí knedlíčky a tak. Na tom není co zlepšovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat