neděle 9. března 2014

Bageta s Bresaolou, Kaštanová polévka, Bageterie Boulevard

Zimní Chef Menu

Pozdě, ale přece! Stihl jsem ochutnat zimní menu od Bageterie Boulevard. V Chef Menu od BB můžete najít čímdál větší šílenosti. A popravdě si nepamatuju ani na jednu, která by mě opravdu chutnala. Proto jsem tenhle výlet do zimního menu bral spíš jako pokus. Jak dopadl?


Bageta s bresaolou (kromě bresaoli) obsahuje červenou řepu, bramborový placičky, dijonský dresink a sýr raclette. To všechno jsem si nechal naložit do světlýho pečiva. Přesně jako na promo fotkách. Nejspíš někteří z vás bresaolu neznají a neví, co to je. Bresaola je prosolený, na vzduchu sušený hovězí maso. Je to určitě fajn surovina. Po zakousnutí ucítíte lehce slanou chuť masa. Opravdu vynikající záležitost a pokud bych ji dostal na talíři jako předkrm v restauraci, parádně si pochutnám. Ale hádejte, co se stane, když pod tohle sušený maso naložíte dijonský dresink. Mimochodem dijonský dresink se tak z devadesáti procent skládá z dijonské hořčice. Tu snad většina z vás už zná a ví, jak chutná. Taková opravdu silně nakyslá, pikantní a chuťově supersilná hořčice. Ale abych se vrátil k tématu. Co se stane s lehce slanou úžasnou chutí hovězího masa v kombinaci s chutí dijonskýho dresinku? Asi tušíte. Chuť masa zmizne rychleji než kobliha na policejní stanici. A hledá se zpátky zrovna tak těžko.


V bagetě najdete ještě třeba naloženou červenou řepu. Ta je super a připomněla mi, že bych si ji měl zase jednou koupit. Množstevně je to slabší. Jestli jsem tam našel čtyři malý kousky, tak je to moc. Sýr raclette je dneska moderní záležitost a kdo nemá doma raclette gril, jakoby nebyl a nemůže do Prostřena. Sýr chutná jako o dost slabší romadur. Rozpečenej z větší části nebyl a přišel mi takovej snad jen lehce nadprůměrnej. S rozpečeností bagety to má BB vůbec pořád na štíru. Bageta křupala tak, že se člověk málem pořezal, ale vnitřek byl studenej. Konkurence se může jenom smát z poza rohu.


A pořád nám tu zbývá jedna surovina. Bramborový placky. Ty bych pojmenoval jedním slovem a sice kekel. Pro nemoraváky je to hnus největší. Bramborová chuť nikde. Cítit byla jen mouka, bylo to tuhý, bylo to suchý a po pokusu o snědení prvního všechny ostatní letěly z bagety pryč. Pod pojmem bramborová placka jsem si představoval teda něco jinýho. Třeba něco z brambor. Buď mi někdo vrazil do bagety nedodělanej polotovar nebo se stala chyba v Matrixu. Co by přece mohlo být v bagetě lepší než studená, moukovitá, pevná a suchá hmota...


Mno a celkovej dojem? Pečivo s dijonskou chutí, sem tam chutí průměrnýho sýra a vynikající červené řepy. Chuť toho hlavního, masa, nikde. Slabota, kterou nemá cenu ani chodit ochutnat. Pokud si věci z bagety vytaháte a sníte je samostatně (bez placek, bez dresingu, bez přemíry pečiva), můžete si i pochutnat. Maso je opravdu vynikající. Ale to je za ty prachy sakra málo. Bageta má svoje omezení a kuchaři oslovení BB už překročily hranice možností baget. Pomohla by leda markantní změna pečiva (která vzhledem k názvu BB není moc dobře možná) a opravdový předělání placek. Tahle šílenost se prostě nepovedla. Snad v jarním menu někdo šlápne na brzdu a bageta bude zase bagetou. Cena je 89,- samostatně.


K zimnímu Chef Menu patří i kaštanová polévka. K té nejspíš není moc co dodat. Komu chutnají kaštany nebo by je někdy rád ochutnal, ať do polívky klidně jde. Ucítí zajímavě jemnou chuť kaštanů. Sem tam opečenou slaninu, na které není co zlepšovat. V polívce občas zaplave menší hrudka, což třeba mě moc nevadilo, ale někomu může. Prostě kaštanová polívka... Cena 59,- není špatná. Dostanete ji mnohem víc, než dostanete polévky dne.

Žádné komentáře:

Okomentovat