čtvrtek 23. října 2014

Steakhouse Beef McWrap, McDonald's

Americká klasika

Venku začíná být pěkně hnusně, člověk vstává za tmy, chodí z práce za tmy a všechno je tak nějak depresivní. Lidi se sebevraždí, snaží se zhubnout a podobně. To u nás tukem oplácaných, spokojených a věčně veselých milovníků fast foodů nehrozí. Nám se totiž blíží sýrová sezóna a to je to, na co člověk čeká celej rok. No a čekání si můžeme zpříjemnit třeba pomocí novinky Steakhouse Beef McWrap. Je to jediná novinka z akce Americká klasika od McDonald's, která se jinak teda zrovna dvakrát nepředvedla. Tiše doufám, že se to vzhledem k padajícím ziskům společnosti nestane zvykem. Ale zpět k tortille plné potěšení.


Steakhouse Beef obsahuje hovězí maso, rajčata, salát, smaženou cibulku, sýr, omáčku Chargrill a to všechno je zabalený v tortille. McWrap s hovězím se raz od razu u McDonald's objeví a ještě nikdy to nebyl propadák. V případě Beef & Bacon McWrapu se dokonce jednalo o moc příjemný a chutný překvapení. Laťka je teda vysoko. Ale pěkně od začátku. Máme tu maso. Maso bylo vynikající. Krásně opepřený a osolený. Na rozdíl od sendvičové verze Steakhouse Classic v McWrapu jeho chuť krásně vynikne a je to jedna z hlavních chuťových složek celé porce. Rajčata a salát byly krásně rozprostřený po celým wrapu  přesně tak, jak by měly být. Svoji práci tak i chuťově odvedly na výbornou. Sýru bylo bohužel lehce poskrovnu a zacítit byl tak dvakrát, maximálně třikrát. Moc příjemným překvapením byla smažená cibulka. Množství sice nebylo kdovíjak grandiózní, ale její chuť podpořila ostatní suroviny a mocně se zkombinovala s masem a omáčkou na opravdový gastroorgasmus. Jen opravdu škoda, že ji tam nebylo víc. Nebo respektive že nebyla všude. Tím se pomalu dostáváme k omáčce.


Omáčku už jsem popisoval v recenzi na Steakhouse Classic před dvouma rokama. Popsal jsem ji asi takhle. "Taková rajčatová omáčka, lehce říznutá omáčkou barbecue a co je hlavní, celkem dost říznutá chilli papričkama. Nebo spíš trochou tabasca. Prostě takovej dobrej, zauzenej, tak akorát výrazně pálivej kečup." A tohle platí pořád. Prostě parádní omáčka a rozhodně jedna z nejlepších od McDonald's. A na rozdíl od sýra a cibulky bylo omáčky ve wrapu opravdu požehnaně. Což byla ale dvojsečná zbraň. Na jednu sečnou stranu je opravdu vynikající, na druhou sečnou stranu je opravdu sečně výrazná. Takže byly sousta, který prostě totálně přebila omáčka. Naštěstí jich bylo pomálu a většinou se člověku v puse smíchaly chutě způsobem velmi elegantním. Chuť kořeněnýho masa společně s chutí omáčky, smažené cibulky a zeleniny je opravdu super. Svěží a živá kombinace, kterou vaše pusa přivítá určitě s radostí. Pokud teda nemáte nic proti pikantním pokrmům.


Ale ne všechno lítá co peří má. I tenhle wrap má nějaký to mínus. Málo výraznej sýr o menším množství není žádná hrůza. Ale celkem mi lezla na nervy samotná tortilla. Byla studená a hrozně lepivá. Nevím, jestli někdo něco zanedbal v kuchyni, ale lepivost byla opravdu veliká. Kdybyste v Ostravě hodily tímhle wrapem po vlaku, dojede přilepenej na vagónu až do Prahy. A to i na Pendolinu. Chuť tortilly taky nepředstavuje žádnou hitparádu a konec sendviče chutná jako pytel mouky s lepidlem. Naštěstí zbytek surovin se s tím chuťově nemaže a tortillu s přehledem přebije. Jen pozor na zbytky tortilly přilepené různě po zubech.


Koupit? Já se nebojím říct ano. Parádní kombinace výrazných chutí a po všech těch hamburgerech je to super vítaná a super chutná změna. Cena byla kolem 120 korun za menu. Taková ta McDonald's klasická cena. Akorát na hraně za to, že se najíte. Ale Steakhouse Beef McWrap za ty prachy určitě stál. Jen bych uvítal lehčí změnu receptury na tortilly.

Žádné komentáře:

Okomentovat