úterý 17. března 2015

Steakhouse Angus, Burger King

Steakhouse WEEKS

Za sedmero horami, sedmero řekami a minulý rok se objevil odnikud, nikým nezván, byť všemi chtěný, Angus XT. Sendvič tak prémiový, že vám z něho u pokladem spadla peněženka. Sendvič sic dobrý, ale za těžký peníz tak nějak chuťově nenaplňující. A nyní tu máme ještě o dvacku dražší Angus ve variantě Steakhouse. Pokud se vám nechce hledat cena v recenzi na Angus XT a praktikovat malou matematiku, tak vám to prozradím rovnou. Za Steakhouse Angus si Burger King účtuje 169,- a v menu dokonce 209,-. A protože za tyhle peníze už koupíte pořádnej burger v pořádným podniku, tak tahle recenze bude nemilosrdná. Jdeme na to.


Steakhouse Angus je obyčejný Angus XT s BBQ omáčkou místo steakové a místo syrové cibule tam najdete cibuli smaženou. Proč je teda o dvacku dražší se mě neptejte. Samotnýmu mi to moc smysl nedává. Web mluví o sendviči takto: "Steakhouse Angus se 100% na ohni grilovaným hovězím masem Angus, sýrem Čedar, uzenou slaninou a BBQ omáčkou". Dále je tam samozřejmě majonéza, už zmiňovaná smažená cibulka, rajčata, salát a to je v kukuřičné housce.


Nejvíc lidí asi čeká na recenzi masa. Tak tady je. Maso je moc fajn, Má pořádnou tloušťku. Má opravdu zajímavou masovou chuť. Rozhodně je to ta nejlepší placka, jakou kdy jaký fast food udělal. No minule jsem měl placku i krásně šťavnatou, tentokrát mi přišla sušší. Šťavnatý medium opravdu nečekejte. Tak jako tak maso je prostě moc fajn. A zbytek jakbysmet. Salát i rajčata jsou opravdu čerstvý a chuťově dobrý. Majonéza je klasická majonéza, chuťově taky dobrá. BBQ omáčka od Burger Kinga je vynikající jako vždy. Na co jsem zapomněl? Sýr a slanina. Sýr byl super. Smetanová, lehce natavená chuť. Slanina byla super nadvakrát. Krásně křupavá, chuťově opravdu silná. Smažená cibulka byla super. Opravdu super, chuťově se prosadila. Konkurence by si mohla vzít příklad. Sendviče od McDonald's smaženou cibulku mají většinou akorát na obrázku. Burger King s ní nešetřil a člověk si ji mohl opravdu užít.


Hlavní chuť tohodle sendviče je těžko určit. Co na jazyku, to na jazyku. Takový ty chuťově silnější suroviny jsou samotný maso, BBQ omáčka, slanina a smažená cibulka. To vůbec není špatný skóre. Zeleninu s majonézou taky sem tam ucítíte. Dokonce i ten sýr někdy identifikujete. Sendvič je vyladěnej opravdu dokonale. Ale stačí to?

Tenhle sendvič je... fajn. Chuť masa je vynikající, ale maso je sušší. Všechny suroviny spolu ladí a kdybych si udělal něco podobnýho doma, určitě se to nebudu bát nabídnout i ostatním. Ale žádný super šok se nekoná. Steakhouse Angus je jako dobře pracující politik. Když svoji práci dělá dobře, nejde o něm slyšet, dostane práci dobře zaplacenou a po funkčním období ho nejspíš už neuvidíte. Za 169,- čekáte něco, co vás zvedne ze židle. Čekáte burger tak parádní, že vám sroluje kalhoty. U Burger Kinga za 169,- dostanete super vyladěnej burger, na kterým si pochutnáte. Ale příště půjdete nejspíš do nejbližšího burger baru, protože za ty peníze dostanete určitě o chlup lepší muziku. Každopádně pokud máte fast foody rádi, naditou prkenici a akcie německých aerolinek v portfoliu, tak tenhle burger si určitě dejte. Burger je super, ale sušší maso ho sráží. A pokud je cena nekompromisní, i můj závěr je nekompromisní.


PS: Připravte se na delší čekání. Já na něj čekal přes pět minut. Bylo mi to ale řečeno předem a ještě jsem dostal malý hranolky zdarma, abych se při čekání nenudil. Tenhle přístup k zákazníkům je fajn. Malý hranolky Burger King nestojí nic a obyčejnýho člověka čekajíce na svůj super předražený sendvič určitě potěší. Člověk si pak pomalu připadá, jako by už ČR byla součást západu...

6 komentářů:

  1. Steakhouse je podle mě nejlepší burger, kterej se dá v našich Fast Foodech koupit. Big Tasty mě moc neohromil a Swiss Kinga sem dostal vždy téměř bez omáčky a tak byl vysušenej jak jezero na Sahaře. Za to Steakhouse sem vždy dostal téměř stejnýho a dostatečně velkýho a to sem si ho dával už všude možně. Výborná a čerstvá zelenina (i v zimě), jakou nikde jinde nedostanete, výborná kombinace omáček, skvělá slanina a nepřekonatelná cibulka kterou bych do sebe mohl ládovat každej den. Jen trochu škoda toho masa, někdy si už radši dávám dva plátky aby se trochu víc prosadilo. Angus kombinaci musím vyzkoušet, je to výborný maso a překvapivě velký, se zajimavou a nepopsatelnou chutí. Bohužel jeho cena je i v normální verzi tak velká že si ho dávám jen po výplatě, protože jinak bych ten měsíc těžko vyžil ;) :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V normální verzi za ty peníze ještě stojí. Angus verzi určitě vyzkoušej taky, ale jak říkáš, radši ne před výplatou... :)

      Vymazat
    2. Nemohl bys jist trochu vic...? Bavi me to strasne...vynikající clanky i recenze a vzdycky se tesim na dalsi.... kdyz je tak delsi pauza tak uz zacibam byt nervozni :)

      Vymazat
    3. Chudak kavoni. Kvuli nasim choutkam pak bude mit tunu. :-)))

      Vymazat
    4. Navrhoval bych kavovoninu zridit transparentní ucet...ja mu klidne budu na jidlo i doktory posilat prachy...za to mi to stoji..

      Vymazat
    5. Což o to. Já jím hamburgery často. Ale spíš není čas psát o všech. :) A tunu za chvilu mít budu tak jako tak. :)

      Vymazat