středa 22. dubna 2015

Kuře BBQ, Subway

Raz za čas i Subway přijde s novinkou. A přišlo. Vzalo kuře teriyaki, ve Photoshopu změnilo odstín omáčky na kuřeti a v obchodě místo teriyaki omáčky kuře utopily v BBQ omáčce. Jinak s tím Photoshopem si nedělám srandu, Jen srovnejte ty dva promo obrázky. Takhle se šetří! No ale jak se říká. Lepší BBQ v hrsti než studená Němka ucho upadne.


Jak už to u Subwaye bývá, lze si objednat tenhle sendvič ve dvou miliónech tři sta tisících a dvaceti osmi kombinacích. Já si vybral bagetu sýr a oregano, plátkový sýr, salát, rajče, cibuli, jalapenos, omáčku BBQ a sůl a pepř. Snažil jsem se držet obrázku. A jalapenos jsem si prostě nemohl odpustit. Budu tady popisovat tuhle kombinaci. Komu se nelíbí, tomu se zelení.


Pečivo bylo fajn. Krásně propečený. Přesně akorát. Bylo teplý, křupavý a přesto jste si o něj nepořezaly obě patra v puse. Chuťově spíš neutrální, jen sem tam bylo cítit to oregano a přidalo do sendviče parádní šmrnc. Salát a rajčata nebudu sáhodlouze popisovat. Stejně jako červenou cibuli. Všechna zelenina byla čerstvá a křupavá. Cibule byla akorát tak silná. Jalapenos byly tentokrát opravdu pálivý a chuťově hodně silný. Pokud jste zrovna do jedné z nich kously, všechny chutě sendviče se slily do jedné pálivé a silné jalapenos chutě. To byla celkem škoda a popravdě znova bych si tenhle sendvič dal bez nich. Ale zpátky ke zbytku. Sem tam mě v sendviči překvapila divná a táhlá konzistence. No vyklubal se z toho sýr. Snad poprvé jsem v sendviči od Subwaye cítil sýr. A byl dobrej!

A teď to hlavní. Natáhněte si gatě, zapněte kšandy a nasaďte vlněný papuče, jdeme na BBQ! Prve kuře. Kuře je krásně štavnatý a... a celkem nudný. Chutná jako kuře a maličko jako BBQ. Dá se říct, že mě nadchlo. Ale bylo to díky jeho šťavnatosti a ne díky síle jeho BBQ. V tuto chvíli se ale naplno projevil génius v mé maličkosti a úžasná volba omáčky BBQ, která už v sobě to pravý BBQ měla. To BBQ, kvůli kterýmu sedíte v létě kousek od bazénu s čerstvě natočeným pivem v ruce a grilem na dohled. Taková ta lehce nasládlá a kouřová chuť. Každá BBQ omáčka je trochu jiná. Na jednu stranu škoda, protože za život nestihnete ochutnat všechny. Ale na stranu druhou... celý váš život můžete ochutnávat BBQ omáčky! Kdo se teď nepousmál, celer na něj. Zpátky z filozofie k jídlu. Subway má BBQ omáčku lehce nasládlou a kouřovou. Není přebitá chutí rajčat a díky bohu není pikantní (už jsem tam měl jalapenos). No a BBQ omáčka v kombinaci s kuřetem BBQ vytvořila krásnou BBQ chuť. BBQ chuť, která provázela celý Kuře BBQ. BBQ.


Koupit, nekoupit? Koupit. Určitě ochutnat. Pokud máte rádi bagety, Subway a BBQ, je to právě pro vás. Sendviči dominovaly jalapenos papričky (dejte si to bez nich) a pokud tam zrovna nebyly, dominovala BBQ chuť s kuřetem a zeleninou. Sem tam sýr. Mňam. Dokonce jsem měl pocit, že jím i něco zdravýho. Teda než sem snědl celých 30 cm a došlo mi, že sem se pořádně přežral. Půlka bagety v menu s cookie a pitím by byla asi lepší volba. Cena je 89,- za 15 cm a 148,- za 30 cm. Celkem drahá sranda, ale za ty peníze stála. Tak hurá do Subwaye. Kdo dřív přijde, hůl si vždycky najde.

13 komentářů:

  1. Tak to je dost přehnaná cena za 30cm bagetu.Bageta vypadá hezky,ale né za tu cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na druhou stranu. Kolik stojí stejně dlouhá bageta od Hamé a podobně? 75 korun? A jak vypadá oproti Subway...

      Vymazat
    2. Nevím, kde kupujete bagety, ale třeba stripsy stojí i v drahém Tescu 55 Kč a věřím, že 2 takové bagety představují minimálně srovnatelný zážitek, o velikosti nemluvě.

      Vymazat
    3. Balená bageta někde z benzínky a bageta ze Subway že je srovnatelný zážitek? Jak normálně chápu ostatní lidi a jejich rozdílný chutě, tak tohle opravdu nechápu. Já se baget na kolejích něco najedl, ale ani jedna z nich nesahala Subway ani po první zatavený lem obalu... To i BB nabízí nesrovnatelně lepší zážitek.

      Vymazat
  2. Dík za recenzi. Chválim že ses s tim nesral a udělal si double BBQ:)
    Anonymní: Chce to dávat si ty denní, tam je footlong za 99. Kupříkladu ve středu koule.
    Joab

    OdpovědětVymazat
  3. Nelze srovnávat ceny za balené bagety ze supermarketu plné bůhví čeho a čerstvou bagetou z fast foodu. Srovnávat je třeba s Boulevardem atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč by to nešlo? Bageta se kterou srovnávám nelze považovat za plnou bůh ví čeho. V čerstvosti je jen zanedbatelný rozdíl.

      Vymazat
    2. Co ti na to říct. Kup si velkou bagetu v Subwayi, k tomu toho gumáka z Teska, udělej si hezky senzorický porovnání a pak napiš, jestli je to opravdu zanedbatelný rozdíl.
      Joab

      Vymazat
    3. "V čerstvosti je jen zanedbatelný rozdíl"

      Bageta ze Subway připravená 60 sekund před tím, než ji začnete jíst.

      Bageta na benzince připravená 5 dní (430000 sekund), než ji začnete jíst.

      Bageta ze Subway je čerstvější 7200 krát. To mi nezanedbatelný opravdu nepřijde.

      Zdá se, že tenhle blog čtou i lidi z PR od výrobců balených baget, jinak si komentáře pod tímto článkem nedokážu vyložit... :) Což samozřejmě nevadí. I plamenná debata je debata.

      Vymazat
    4. u komentaru se bavím skoro jako u clanku :D, nekteri lide budou radeji jist salám s rohlíkem, protoze vic za jidlo neutratí a dobre jidlo radši pomouvaji. pekny blog:)!

      Vymazat
    5. FashionHouse: Díky za pochvalu. :)

      Vymazat
  4. Heyááá kavoni, to je skoro moje kombinace, které se nemůžu v Subway dožrat.
    Akorát sýr si dávám drbaný a ne plátkový a střídám BBQ omáčku s Chipotle. Zapékat dvojnásobný čas!!!
    Jóóó...a máš skvělý blog!!!
    Zdraví Brown

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. A zapékat dvojnásobný čas? To mě nikdy nenapadlo. Zkusím příště.

      Vymazat