pátek 25. září 2015

Nový Big King, Burger King

To takhle jednou v USA společnost Burger King nabídla společnosti McDonald's, že by na den míru mohli vytvořit společný burger a prodávat ho v jednom stánku v Atlantě. Zpráva dokonce obrazila i český média. McDonald's zprávu sice okomentoval, zdravá rivalita funguje, ale společný sendvič nikde. Tak proč si z nich alespoň nevystřelit někde v zapadákově uprostřed Evropy. A tak český Burger King nabízí limitovaný Nový Big King z houskou uprostřed! Tak nějak si představuju vznik téhle limitované nabídky.


Obyčejný, nudný, starý a ošuntělý Big King jsem už recenzoval. Recenzi najdete třeba TADY. Sice to bylo tři roky zpátky, ale od té doby jsem ho už několikrát měl. Včetně verze XXL. Musím říct, že chutná pořád stejně. Je to takovej slabší brácha Big Maca, kterej postrádá to osobní kouzlo a šmrnc. Halt není tak chuťově vyladěnej jako jeho vzor. Ale rozhodně se nejedná o špatnej sendvič. Rozhodně pak pokud máte chuť na kombinaci kouřové a kyselkavé chutě. No a jak to vypadá s neobyčejným, novým, mladým a nablýskaným Novým Big Kingem?


Po pravdě? Ještě o chlup hůř. Tím nemyslím vzhled po rozbalení. Ten si ohodnoťte sami. Ale při vytváření Big Kinga se s prostřední houskou prostě nepočítalo a jde to vidět/cítit na každým coulu. A nebo možná počítalo, ale po pár testovacích kouscích se od ní, právem, opustilo. Sendviči pořád vládne kouřová masitá chuť a kyselkavá chuť omáčky s okurkama. Do toho sem tam slabší říz cibule. Opravdu slabší, protože cibule měla sílu asi jako zuřivý igelitový pytlík. Salát taky tak. Ani sýr nebyl cítit skoro vůbec. V původním Big Kingu jsou plátky dva, v novým jen jeden. Po vzoru konkurence. Bohužel ostatní chutě, včetně té z housky, chuť sýra dokonale pohřbily.


A co bylo na sendviči asi nejhorší? Ta samotná prostřední houska. Burger King prostřední housky prostě nepoužívá a asi je to tak lepší. Maso dělají na grilu a tak z něho ještě vyteče nějaká ta šťáva do sendviče. No a všechna nateče do prostřední housky, která pak člověku připadá jako mastná houba. Celý sendvič je naprosto nevyvážený. Není špatný. Chutnal mi. Tak nějak napůl. Kouřová chuť masa s kyselkavou omáčkou je dobrá. Bohužel i tu omáčku trochu přehlušuje houska. A i ty okurky mi přišly spíš koprový než kyselý. Prostě původní Big King je lepší. O konkurenci ani nemluvě. Nevyváženost chutí Novýho Big Kinga bije do jazyka. Vyváženější by byla i Halina na kole.

Cena je 65,- samostatně a 119,- v menu. Ona cena z promo fotky totiž platí pouze na samotný sendvič, pokud chcete menu, připlatíte si 54,- korun. To mi přijde celkem dost. U BK s k menu vždycky připlácelo korun 40,-. Takovýhle praktiky bych čekal spíš od konkurence, ale co už. Za těch 119,- se rozhodně najíte a to je hlavní. Ale ještě hlavnější je, že za ty peníze si můžete v Burger King koupit mnohem lepší baštu. Zkusit teda limitovanýho Big Kinga nebo ne? Moje šílený schizofrenní já říká ano, protože je to limitovaný a je to burger, ale moje racionální, druhý a rozhodně ne-schizofrenní já říká ne, protože to opravdu není žádná bomba. Pokud jste podobní magoři jako já, máte čas pouze do 15.10.2015.


K menu si můžete u Burger Kinga přihodit za 29,- dvě křidýlka. Křidýlka jen v rychlosti. Víc si nezaslouží. Udělaný byly dobře. Byly šťavnatý a bylo cítit i trochu to kuře. Bohužel to hatila podivná marináda. Křidýlka chutnaly víc po oleji a trochu po pikantní marinádě. Ale tak nějak podivně pikantní. A ten olej do toho... Ani ty kousky kuřete jako takovýho nepatřily mezi to nejkvalitnější. Křidýlka, stejně jako McDonald's, Burger King prostě neumí. Cena odpovídá kvalitě. Jako zpestření k menu je můžete zkusit. Možná vám sednou. Ale pokud máte vyloženě chuť na kuře, rozhodně bych volil KFC.

PS: Burger King v Ostravě započal utajovanou německou invazi do ČR. Proč začíná zrovna Ostravou nevím, ale důkazy mluví za vše. Posuďte sami. Ale pokud německy alespoň trochu umíte, alespoň si můžete u tácu před invazí prosfištět pár německých slovíček. :)

2 komentáře: