neděle 24. července 2016

Cheese Hot Dog, Arrows, Ostrava

Další návštěva v ostravské baseballové restauraci Arrows byla otázkou času. Jejich Black Jalapeno Burger mě minule vůbec nezajual. Proto další volba nebyl burger, ale zkusil jsem jejich hot dog. A rovnou Cheese Hot Dog!


Podle menu tenhle krasavec obsahuje: "domácí vyuzený párek plněný čedarem v domácí bagetě, potřená domácí pikantní majonézou, rajčetem, smaženou cibulkou, rukolou, podávaný s coleslaw salátem". To zní bezpochyby lákavě. A pokud náhodou máte obavy ohledně velikosti vašeho párku, okamžitě na ně zapomeňte. Tenhle párek by se neztratil ani na africkým Oktoberfestu. Spíš než párek jde o klobásu a to o klobásu přes celej talíř. Takže na oběd se natříská snad každej.

Ale co chuť? Jdeme na to pěkně postupně. Smaženou cibulku snad netřeba nějak popisovat. Sice byla studená, ale byla pěkně vysmažená a nebyla vůbec mastná. Takže fajn. Množství rozhodně neurazí. Byla to snad půlka celé cibule. Chuťově klasika. Dál bych popsal to hlavní, páreček. Páreček a'la klobása byl jeden z největších zklamání tohodle jídla. Bohužel. Párek byl možná domácí, vyuzený a plněný čedarem, ale někomu hodně ujela ruka s pepřem. A to tak, že po pár kousnutích byl cítit jen pepř. Ty první kousnutí, než vás začne obtěžovat přemíra pepře, byly fajn. Párek je krásně jemně namletej, to já moc rád, je parádně vyuzenej a prostě v tomhle směru mu není snad moc co vytknout. I toho sýra tam bylo celkem dost. Ale... ale nešel vůbec cítit kvůli zmíněnýmu pepři. A čím dál jste se blížili ke zdárnýmu konci, tím víc byl cítit jen pepř a pepř. Takže Cheese Hot Dog? Vůbec. Možná tak Pepper Hot Dog. A vůbec tomu nepomáhá domácí pikantní majonéza. Ta byla opravdu pikantní. A zase až přes míru. Takže už tu nemáme ani Pepper Hot Dog, ale Chilli Pepper Hot Dog.

Salátku pod párkem není co vytknout. Nějaký to zelený s rajčatama neurazí. Ale válelo se to v pikantní majonéze, takže zase jen to chilli v puse a nic víc. K housce bych taky mohl něco napsat. A bohužel, stejně jako u mojí poslední návštěvy, byla sušší a na krajích tvrdší. Rozhodně nebyla napečená ráno. Pokud jo, tak ji někdo nechal trestuhodně ztvrdnout. Naštěstí díky salátku nebyla až tak suchá, takže sníst se dala. Chuťově pak byla celkem v pohodě. Nijak nerušila ostatní chutě. Pochválit musím Coleslaw. Ten byl boží. Zase nejlepší, jakej sem kdy měl. Parádně dochucenej a jemnej. Bomba.

Takže výsledek? Celkem slabý. Bude vás pálit pusa z pepře a chilli. To není nic hroznýho. Být to Chilli Hot Dog, tak to asi čekám. Ale když já si objednal Cheese Hot Dog a těšil se na pořádnou sýrovou nálož. A nedostal jsem ji. Bohužel. Víc chutí moc neucítíte. A smažená cibulka, kterou budete baštit stejně bokem, to nezachrání. Párek s pětinou pepře by byl super a vyměnit chilli majonézu za nějakou sýrovou, určitě bych byl spokojenej. Takhle ho doporučit nemůžu, protože dostanete něco jinýho, než si objednáte. A to není nikdy dobře.

PS: Obsluha byla moc fajn a cena byla 129,- i s coleslaw salátkem. Naprosto odpovídající.

1 komentář: