úterý 23. srpna 2016

Tendergrill BBQ Bacon, Burger King

Summer Weeks

Kalendáře se blíží ke konci léta a chuťový buňky se připravují na podzimní nálož novinek. Ale do té doby je třeba hledat novinky snad i doma za ledničkou. Jak tak nad tím přemýšlím, tak sem už ochutnal všechny možný promo sendviče klasických fast foodů a jen jedna věc mi unikala. Co si budeme povídat, unikala záměrně. No kdo by baštil kuřecí od Burger Kinga, když si může dát fantasticky božskýho King Riba nebo pořádně tučnýho a návykovýho Extra Long BBQ Bacona... No kdo asi... Kdo by byl takovej blázen... Inu dal jsem si ho. Ono kuřecí od Burger Kinga může mít všemožný podoby. Někdy chutná jak stará freska (Long Crispy) a někdy překvapí jak běloch na maratonu (Chicken Favorite). Co z toho je případ sendviče Tendergrill BBQ Bacon?


Tenhle ošklivec (krasavec to tentokrát není) obsahuje křehký kuřecí maso, sýr, slaninu, rajčata, salát, majonézu a BBQ omáčku. To všechno je v kukuřičné housce. Výčet surovin nezní tak hrozně. No ale budu dneska rychlej a upřímnej. Ono není až tak o čem psát. Sendvič mě nezaujal. Dalo by se říct, že mi vlastně nechutnal. A to o jídle ve fast foodu často nepíšu.


Proč? Protože maso. V Chicken Favorite bylo maso parádně okořeněný. Už ta jeho parádní barva. No v Tendergrill BBQ Bacon je maso bledý jak morová mrtvola. I konzistence bude stejná. Blemcavý cosi, ani tvrdý, ani měkký. noční můra každýho chlapa. A chuť? Trochu toho kuřecího zacítit šlo, ale koření nikde. Nafoukaný nic. A dokonce to maso pohlcovalo ostatní chutě a neutralizovalo je. Taková chuťová černá díra. Jakmile se něco dotklo kuřete, dostalo to relativní pravděpodobnost nula a bylo to fuč. Těžko vysvětlitelný, ale pozorováním naprosto dokázaný jev. Jen slanina statečně bojovala a snažila se ohnout fyzikální jevy kuřete. Bohužel ani ta nebyla všemocná.


Takže co ten sýr, zelenina, omáčky a houska? Nic. Vůbec nic. Všechno se to slilo do jedné celkem nechutné chutě, kterou vcuclo kuře a necítili jste de facto nic. Kombinace slabýho kuřete s majonézou a kopou sýra nebyl krok správným směrem. Houska dostala prostor, ale taky akorát škodila. I rajčata byly rozblemcaný a bez chutě. Bleh. A cena? Za danou kvalitu šokující. 119,- samostatně a 159,- v menu. Kdo si tohle koupí, zaručeně prohloupí.

PS: Doporučuju vybrat všechny úspory, rozbít prasátko, přeměnit bitcoiny a vykrást banku, protože za týden končí King Rib a je třeba se předzásobit! Zapomeňte na kuřecí hovadiny a jděte do prasete! A třeba budete příjemně překvapeni už obalem, jako naposled já. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat