středa 21. září 2016

Chicago Supreme, Burger King

American Street Food

Kolik jste ochotni utratit za sendvič ve fast foodu? Je pro vás Big Mac za 75 korun moc? Big Tasty Bacon za rovnou stovku přespříliš? Tak si sedněte a představte si, že Chicago Supreme stojí baťovských 159 korun českých! A chcete ho v menu? Připravte si ještě víc baťovských 199 korun českých! Je to tak, Burger King nepochybně trhnul fast foodový rekord. Takže bankovky pěkně do ruličky, sepnout gumičkou a hurá ochutnat tohodle krasavce.


Za svoje roční úspory dostanete 175 gramů hovězího anguse, dva plátky mozzarelly, slaninu, smaženou cibulku, omáčku ze sušených rajčat, majonézu, rajčata, salát a to všechno v housce sypané sýrem. Stejně jako u New York Tendercrispu moc nechápu název inspirovanej amerikou. Rajčatová omáčka s mozzarellou mi pořád připomíná spíš Itálii. Ale čert to vem a prodej na tržnici. Nám jde o chuť a ta... ta je jednoduše fantastická. Ale pěkně popořádku.


Začnu u housky. Ta měla být posypaná sýrem. Inu byla i nebyla. Stejně jako u toho sezónního Tendercrispa. Množství bylo menší než malý. To by za ty prachy mohli vyladit. Ale tím končím s veškerou kritikou a jdu chválit. Salát byl super čerstvej a nakrájenej na velký kousky, takže všude nelítal. Rajčata byly nakrájený na pořádný plátky a tak se dokonce dokázaly chuťově prosadit (!). Majonéza fungovala jako přídavný klouzadlo a společně se zeleninou tvořila čerstvou, chutnou a svým úchylným způsobem i zdravou kombinaci.


Pak tu máme nezdravou část. Maso v kombinaci se slaninou a smaženou cibulkou. Maso budiž Angus. Parádní chuť masa, opravdu hovězí. Ale tak hovězí, že i ta nejsilnější kostka masoxu se musí stydět. Do toho to maso není moc vysušený. Medium není, ale šťavnatý je dost. A tlustý. Tlustý jak moje peněženka po výplatě. Takže žádnej extrém, ale na fast food cajk. Rozhodně u konkurence tlustší nenajdete. A je nejen tlustý, ale i pěkně do šířky urostlý. Takže přesahuje housku na každým centimetru jejího obvodu. Asi jako když si Halina sedne na židli. Prostě maso super. Fast foodová špička.


A mluvil tu někdo o slanině? Áno! Slanina. Snad netřeba komentovat tu úžasně uzenou chuť s láskou zabitýho vepříka. Prostě bomba. V chuti se prosadí jako nic a to je dobře. K tomu smažená cibulka. Ta se ke slanině a masu hodí a spolu tvoří trio zdravě nezdravýho mozkomíšního orgasmu. Takže tu máme parádní kombinaci zeleniny s majonézou, parádní kombinaci masa a cibulky a teď si představte, že se to něčím ještě krásně propojí a prolne. To něco je parádní rajčatová omáčka ze sušených rajčat a sýr. Zrovna sýr teda nepatří mezi největší chuťový bomby, ale to se u mozzarelly dalo čekat. Ale ta omáčka je přímo fantastická. Nebudu se zbytečně namáhat popiskem, když už jsem ho vymýšlel pár dní zpátky a tak ho pro občasný čtenáře sprostě okopíruju. "Chutnala jako koncentrovanej kečup s namletýma sušenýma rajčatama, čerstvýma rajčatama, polosušenýma rajčatama a vařená v dalším kečupu." A ta omáčka si rozumí jak se zeleninou s majonézou, tak s masem s cibulkou.


Po prvním kousnutí do tohodle sendviče jsem měl v hlavě jedinou větu: "To chceš!". A opravdu. Tohle chcete. Ta kombinace chutí, to maso, ta čerstvost surovin. Prostě bomba a momentálně rozhodně to nejlepší, co fast foody nabízí. Jen ta cena kdyby nebyla tak vysoká. Každopádně pokud jste fanoušci fast foodů a nemáte hluboko do kapsy nebo máte hromadu stravenek, jděte do toho. Tohle stojí za ochutnání. Samozřejmě pouze pokud vám nevadí chuť rajčat, protože ta je v tomhle sendviči minimálně stejně tak silná, jako pořádná chuť masa. Špica a tleskám. Tenhle burger by měl být na hradě!

2 komentáře:

  1. Souhlas s recenzí. Ta rajčatová omáčka je super a hovězí s takhle výraznou chutí jsem ve fast foodu ještě nikdy neměl. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, večeře pro dnešní den jistá. Ještěže za rohem stojí Karolína. Takže manžel peníze do ruličky a jde se chutnat.

    OdpovědětVymazat