pátek 7. října 2016

Křupavé Bites - Pikantní mexická salsa, KFC

4 světové chutě

KFC dostálo svoji periody a stejně jako loni tu máme akci o čtyřech světových chutích. Je to celkem fajn ozvláštnění jejich kuřete a čím víc jejich "novinkových" sendvičů vidím, tím jsem radši, že nabídku ozvláštňují právě pomocí omáček a ne pomocí hororových burgerů. Loni tu byla Indie, USA, Brazílie a Čína. Asie letos zůstala a tak tu máme vlastně jen dvě novinky. Mexiko a Itálii. Já si vybral Mexiko. Slovo salsa je prostě sexy a nedá se odolat.


Samozřejmě jsem volil variantu bez rýže. A vám radím to samý. Důvod? Tři slova. Slovo plný, slovo kyblík a slovo kuře. Plný kyblík kuřete. Snad poprvé jsem dostal opravdu plnej kyblík kuřete. Že kecám? Tak mrkejte na fotky.



Spousta kuřete, spousta omáčky, spousta posypky. No nevypadá to super? Vypadá to super! Možná zním až moc nadšeně. Nejspíš to bude tím, že tuhle recenzi píšu před obědem (blbej nápad), ale prostě mě KFC příjemně překvapilo a oba palce nahoru za prezentaci.

Ale hlavní je samozřejmě chuť. A i za tu musím dát oba palce nahoru. Salsa je nejen sexy slovo, ale v podání KFC i sexy jídlo. Pořádně rajčatová omáčka s parádním pikantním řízem nemůže urazit. Konzistencí je to takovej super kvalitní kečup nebo trochu řidší protlak. Kuřete se chytí a nepustí. To je dobře. Co je horší je to, že kuřecí kousky uprostřed krabičky máte jen s minimem omáčky, pokud tam vůbec nějakou máte. Ale to taky není na škodu, protože Bites od KFC aneb kuřecí prsní na kousky v jejich pikantním obalu jsou boží i samostatně. A ta posypka? Nějaký paprikový pikantní nadrcený nachos.


Takže si to shrňme. Máme tu pikantní kuře, pikantní omáčku a pikantní posypku. Sranda na tom všem je, že každá ta pikantnost je trochu jiná. Kuře pálí po chilli koření, omáčka je ovocně pikantní s kousky čerstvých chilli papriček a nachos jsou tak vtipně slaně pikantní. A všechno to k sobě parádně pasuje. A i když se slovo pikantní v tomhle článku objevuje o něco málo častěji než slovo salsa a sexy, tak pikantnost není nijak přehnaná. Je to taková příjemná, dlouhá a táhlá, hlavně ovocná pikantnost. Prostě sexy. Samozřejmě pořád tam ta pálivost je, takže pokud vám lehký zápal střev vadí, vyberte si něco jinýho. No a pokud máte pikantní rádi, sobrera na hlavu a hurá do KFC na mexickou salsu!

Cena je 149,- v menu. S jejich bramborovou kaší a bezedným kelímkem se jedná o výborný deal. A po pravdě asi nejlepší poměr cena/výkon, kterej jsem v KFC a fast foodech obecně zažil. Další palce nahoru. Jen tak dál KFC.

Žádné komentáře:

Okomentovat