čtvrtek 6. října 2016

Three Little Pigs BBQ Sauce - Kansas City Sweet

Líbila se vám poslední recenze na BBQ omáčku na tomhle blogu? Ne? Tak to vás nepochybně potěším další recenzí na omáčku, kterou v ČR jen tak neseženete.


Posledních pár měsíců jsem v ledničce sušil tuhle parádní BBQ omáčku. Jde o Kansas City Sweet od Three Little Pigs. Podle povídání na lahvi nebo v tomhle obchodě se dozvíte, že je to omáčka od několikanásobných vítězů jakési grilovací soutěže v Americe. To je fajn. Ale čím víc lahví z USA jsem v ruce držel, tím víc nabývám dojmu, že vítězství v nějaké té soutěži je prerekvizita pro výrobu omáčky nebo kořenící směsi. Tihle borci vyrábí ještě klasickou "competition" verzi a chipotle verzi.


Složení je fajn. Nic umělýho a dokonce Worcestrová omáčka ve složení je z ančoviček přesně tak, jak má být. Ale hlavní je chuť. U předchozí omáčky Pit Happens jsem chválil opravdu kouřovou chuť, která vévodila všemu a všude. Ale omáčka se tak dala použít jen k masu. Omáčka Kansas City Sweet je na druhým spektru omáčkové osy. Kouř je v pozadí a hlavní linii chutí tvoří sladká a kyselá. Ale opravdu sladce a kysele sladkokyselá chuť. Silná jak noha od Halininy židle. Taky je hodně ovocná. Takže ovocná, silně sladkokyselá a lehce kouřová chuť. Máte rádi spíš ovocný barbecue omáčky a zalepená pusa vám nevadí? Tak tahle je přesně pro vás.


Chuťově je vynikající a není ji v podstatě co vytknout. Nejlepší na světě není, já radši kouřovější. Ale rozhodně je super. Co mi vadilo byla konzistence. Ta byla hodně řídká. Ne že by to nešlo vydržet, ale pokud jste ji chtěli nalít na talíř, roztekla se vám po něm a nedržela na místě. To je někdy celkem opruz. A k čemu se hodí nejvíc? Vzhledem k její univerzální sladkokyselé chuti se hodí ke všemu, kam byste mohli použít normální kečup. Takže vlastně všude. K uzeninám, k sýrům, do burgerů, k pečenýmu masu, prostě ke všemu. Ale můj super tajnej tip? Sendvič s trhaným vepřovým. Tam byla prostě boží! Kombinace trhanýho vepřovýho, coleslaw salátku a lehce uzené a silně sladkokyselé ovocné omáčky byla dokonalá.


Three Little Pigs Kansas City Sweet omáčka možná není nejlepší grilovací omáčka na světě, ale rozhodně stojí za koupi. Teda ve chvíli, kdy bude na pultech Tesca nebo českých e-shopů. Platit kvůli ni nemalý mezistátní poštovný asi není třeba. V ČR seženete srovnatelný omáčky. Ale pokud ji někde zahlídnete, dejte mi vědět. Určitě bych si jednu láhev do špíze přikoupil. Už jenom kvůli té silné sladkokyselé chuti a krásnýmu složení.

Žádné komentáře:

Okomentovat