pondělí 16. ledna 2017

Steakhouse Royal, Burger King

Zimní království

Znovu jsem navštívil Zimní království (heh), abych si u Burger Kinga dal Steakhouse Royal, přímou konkurenci Swiss Kinga od McDonald's. Burger King a Royal... McDonald's a King... tomu říkám konkurence. I v názvosloví! No a protože minulej burger ze Zimního království (hehehe) Cheesy Angus XT mě absolutně nenadchnul, neměl jsem až tak velký očekávání ani tentokráte. Ale kdyby mě proklouzl mezi prstama a nestihl ho, taky by mě to asi mrzelo. Tak jdeme na to.


Steakhouse Royal obsahuje podle webu bramborový rösti, uzenou slaninu a sýr čedar. Já bych to doplnil o hovězí maso, smaženou cibuli, salát, rajčata, majonézu a BBQ omáčku v kukuřičné housce. Srovnání se Swiss Kingem (6 let stará recenze ZDE) se nabízí kvůli bramborové placce. I když Swiss King hraje na sýrovou notu i díky omáčce, zatímco Royal se drží osvědčené kombinace majonézy a BBQ omáčky. Co mi sedlo víc? Čtěte dál.


A nebudu vás napínat jak banda sadistů v porotě sadistických televizních soutěžích. Víc mi sedl Swiss King a jeho jednoduchá kombinace. Proč? To se dozvíte za chvíli! :)

Z jednoho sprostýho důvodu. Steakhouse Royal je přeplácanej jak špatně vyjetá pracovnice u silnice. Maso, placka, dvě omáčky, slanina, smažená cibule, zelenina, sýr... A další průser. Bramborová placka je tlustší než maso. A nemá žádnou příjemnou chuť. Chutná jen a jenom jako olej, v kterým se pár minut topila. A funguje jako chuťová houba. Nasaje do sebe ostatní chutě, nasadí jim roubík a umlátí je pálkou na kriket. Jediný chutě, který unikly, jsou BBQ omáčka a slanina. Opravdu. Kousnete do sendviče a neucítíte nic. Pak trochu BBQ omáčku, pokud ji tam zrovna máte, a slaninu, pokud ji tam zrovna máte. Ale pusu máte plnou věcí. Mazlavých, někdy teplých, někdy studených... Koukáte na maso, ale necítíte ho. Je to takový... nijaký.


Smíchat majonézu, rajčata a smaženou bramborovou placku asi nebyl nejlepší nápad. No popravdě. Vy byste si namazali doma bramborovou placku majonézou a dali na ni rajčata? Asi ne co. A dost možná se vám při té představě trochu nadzvedl kufr. Tenhle sendvič musel vymyslet počítač s Windows Vista a ne někdo s jazykem a alespoň dvěma chuťovýma buňkama.

Swiss King funguje na svoji těžkotonážní jednoduchosti. Je jako starej tank. Pár těžkých smontovaných věcí do kupy, který do sebe skvěle zapadnou a hurá do boje. Ten se povedl. Ale Steakhouse Royal? Ten je jak nejdražší černej Mercedes vytuněnej o obří zelený přítlačný křídlo a velký lesklý růžový ráfky. Tak nějak to k sobě nepasuje. Bod pro konkurenci, minus bod pro Burger King. Bohužel tahle akce nevyšla. Ale pořád chválím inovaci. Lepší se o něco snažit a a šlápnout vedle než nedělat nic...

Cena 149,- samostatně a 189,- v menu. Ale i kdyby byl o třicet korun levnější, stejně vám ho nedoporučím. Dejte si normální Steakhouse, ten je špica. Steakhouse Royal jen pokud vám dlouho nebylo těžko a chybí vám to.

Žádné komentáře:

Okomentovat