neděle 23. dubna 2017

Maestro Premium Chicken a Ementálové tyčinky, McDonald's

Maestro Burgers

Rok 2015. Litva se stala součástí Eurozóny, začala vysílat televize Kino Barrandov, poprvé byly zachyceny gravitační vlny a McDonald's měl poslední kuřecí promo sendvič. Až doteď. No a stejně jako kdysi i teď padla volba na přírodní kuřecí. Kuřecí sendviče od McDonald's byly vždycky tak trochu terčem kritiky zákazníků a tichýho posměchu kuřecí konkurence. Dva roky uběhly a máme tu další pokus. Podařil se?


Maestro Premium Chicken obsahuje kuřecí maso, čedar, slaninu, salát, cibuli a medovohořčicovou omáčku. To všechno je v housce a'la loupák. Stejně jako hovězí brácha Maestro Classic. Ten byl přímo geniální a hlavně ta omáčka v něm. Čekal jsem, že Maestro Premium Chicken bude mít omáčku stejnou. No bohužel. Takhle to dopadne, když koukáte jen na obrázky a nečtete popisky. Kuřecí varianta má v sobě omáčku medovohořčicovou a ta není zdaleka tak boží. Ale nepředbíhejme.


První to hlavní, maso. Přiznám se, že to maso mě vůbec nezaujalo. Ani chutí, ani velikostí, ničím. Web se množí fotkama, kde je maso jen přes půlku sendviče. Já měl maso větší, ale troufnu si tvrdit, že tak jedna čtvrtina burgeru byla opravdu bez masa. Což může být náznak toho, že to maso je každý jiný a je to opravdový kuře. To by bylo fajn. Nebýt klasické McDonaldovské přípravy a'la někde to naporcuju, okořením, předpeču, zchladím, dovezu přes půl Evropy, rozbalím a dogriluju/dosmažím. Co si budeme povídat, tahle příprava prostě kuřeti nesvědčí. Ani to koření není nic extra. Takže po zakousnutí do masa ucítíte trochu kuře a to je tak všechno. K tomu prapodivná konzistence. Gumová kůrka a uvnitř buď suchý nebo mazlavý, jakoby nedodělaný. No slovem Premium bych to asi nenazval. Plátek z McChickena je o několik tříd výš.


Dál tam byl dobrej a celkem kvalitní (na fast foodový poměry) čedar. Slanina byla luxusní, jen mi tentokrát nešla pořádně pokousat. Jakoby byla až moc přesušená. Salát taky nebyl úplně svěží, což můžete sami vidět na první fotce. Houska sladší, ale fajn. Omáčka byla dobrá i když na můj vkus hodně sladká. Trochu hořčice, hodně medu. Já osobně bych tam dal tu šmrncovní z Maestra Classic. To by ten burger pořádně oživilo.


Celková chuť? Po zakousnutí ucítíte hlavně omáčku. Sladkou chuť. K tomu sladká houska, trochu nevýrazný kuře, tuhá slanina, salát... No co si budeme povídat, tenhle burger je takovej ten průměr, kterej si dáte jednou, dobře se najíte, ale znova si ho nedáte. Mám z něho rozporuplný pocity stejně jako z posledního kuřecího proma v roce 2015. Chtěl by asi víc vyladit a odsladit. Nebo úplně vyměnit suroviny. Pamatujete třeba na CBO? Tak tak nějak si představuju kuřecí promo sendvič od McDonald's. Snad příště. Jinak cena 100,- samostatně a 140,- v McMenu. Ač cena není nějak přehnaná, tak tenhle sendvič za ni nestojí. Dejte si radši Maestro Classic nebo McChicken, pokud jedete po kuřecím. Oddálíte si cukrovku a vyhnete se prapodivnýmu kuřeti.


K menu si můžete přikoupit Ementálové tyčinky za 29 korun. To máte skoro desetikorunu za jednu pidityčinku celkem nevýraznýho sýra, kde cítíte spíš obal. Nekupovat, o nic nepřijdete.

Žádné komentáře:

Okomentovat