pátek 23. června 2017

Blue Cheese Hot Dog, Eatmeat, Ostrava

Žer maso! Tak bych já přeložil název podniku Eatmeat. A já odpovídám ano! Ano budu! Vegani všech zemí, vyližte si... no třeba matcha pudink. Já si vybral Blue Cheese Hot Dog.


A takhle vypadá. Vypadá nádherně. Kam se hrabe luna cestující po nebeské klenbě za doprovodu tisícero hvězd při teplé jarní noci za vání svěžího větříku. Tenhle hot dog, to je poezie! Nádhera. Ale to pravý potěšení na vás čeká až po zakousnutí. Tak třeba ten párek. Ten párek! Tohle, dámy a pánové, je ten nejlepší párek, kterej sem kdy jedl. Podle lístku je to vepřový smíchaný s hovězím. Podle mě je to smíchaná radost se štěstím a vyuzená k dokonalosti. Jakmile do něj kousnete, tak po parádním křupnutí střívka na vás čeká silná masová nálož a silná uzená chuť. Kdyby všichni řezníci dělali takovýhle párky, svět by byl bez válek a Babiš bez práce.

A houska? Tak ta není o nic horší! Je naprosto stejně dokonalá. Krásně měkká, nadýchaná, lehká a přesto dokáže vydržet obrovskou nálož tekutin a zachovat si tvar a chuť. Chuť má silně sladkou, ale protože hlavní suroviny v tomhle hot dogu mají taky opravdu silný chutě, tak to nevadí a ke zbytku sedí. Svoji funkci bude plnit od začátku do konce a od toho samýho začátku do toho samýho konce si tuhle housku (rohlík?) budete užívat. Za to vám ručím.

Další naprosto dokonalou surovinou je omáčka. Doteďka mi tahle omáčka vrtá hlavou. Má hutnou a plnou chuť modrýho sýru. Jako infuze roquefortu přímo do chuťových pohárků. Přitom je omáčka řídká a hrozně lehká. Vůbec nepůsobí takovým tím těžkým majonézovým dojmem. Prostě lehoučká omáčka, která sebou nese opravdu silnou chuť a dostane se všude. Jak do ní mohli narvat tolik chutě? Záhada. Moc příjemná záhada.

Zbytek surovin už hrál spíš druhý housle. Třeba smažená cibulka. Té tam byla spousta a zase byla dotažená k dokonalosti. Nebyla vůbec mastná, takže v hot dogu dělala jen chuťovou vložku a kluznost nechala hlavně na omáčce. Parádní zpracování. Dole pod párkem byla rukola. Ta šla sem tam zacítit, ale většinou ji přebil párek s omáčkou. Každopádně chuťově se k omáčce hodí dokonale. Na webu ji tam nemají napsanou, tak snad tam nebyla náhodou, protože bych ji tam moc rád viděl i příště. Další surovinou je pažitka. Ta byla víc vidět než cítit. Asi o devadesát devět procent. Vidět šla krásně, ale v puse ji horko těžko postřehnete. No a to je vlastně všechno.

Zdálo se vám, že je v tomhle článku slovo dokonalost citovaný až moc často? No není divu. Tenhle hot dog prostě dokonalej je. Po pravdě jsem nikdy hot dogům moc na chuť nepřišel. Byla to pro mě spíš svačina ve formě párku v rohlíku na nádraží. Trochu víc se snažil Parky's, ale oproti Eatmeat to pořád byla jen parodie na pravej hot dog. Až díky Eatmeat jsem pochopil, co za mořem všichni na tomhle jídle mají. Parádní uzená chuť masa, to krásný křupnutí, silná omáčka, fantastická houska a vůbec celková kombinace všech chutí v Blue Cheese Hot Dogu mi otevřela oči. Začíná doba hot dogů! A já se na ni sakra těším.

Samozřejmě i všechno dobrý má svůj nejslabší článek. Tím je v tomhle případě poměr najedení ku ceně. Blue Cheese Hot Dog stojí 109 korun. To není moc a kvalitě zpracování surovin a celku naprosto odpovídá. Ale zrovna tenhle hot dog je i přes jeho velkou velikost celkem lehkej. Váží asi jako Big Mac. Čiže si naprosto dokonale pochutnáte, ale těžko se ho samotnýho najíte. Jako lehčí večeře možná. Ale pokud jste jeden z takových těch pořízků, co zbaští sedm knedlíků, na najedení byste potřebovali tyhle hot dogy minimálně dva. Nebo si přiobjednat pečený brambory, který tam taky mají.

Tak jako tak Blue Cheese Hot Dog stojí za každou korunu, kterou za něho dáte. Pokud máte rádi modrý sýry a pomyšlení na kombinaci párku s modrým sýrem se vám zamlouvá, Blue Cheese Hot Dog určitě zkuste. Nedokážu si představit, že byste odcházeli zklamaní. Jen si přiobjednejte brambory v případě, že máte velkej hlad. Mimochodem ty brambory jsou celkem fajn. Hranolky to sice nejsou, ale změna je život. Taky jsem ochutnal slaninovou majonézu. Ta mě popravdě až tak extra nezaujala. Už jen kvůli tomu, že chvíli před ní jsem měl v jiným podniku slaninovou majonézu naprosto perfektní. Ale špatná nebyla. Celkem se na ni těším v burgeru. Je to tak. Určitě si v Eatmeat ještě zajdu na burger. I když bude těžký odolat objednávce geniálního hot dogu...

Žádné komentáře:

Okomentovat