středa 21. června 2017

Pepper Burger, Lužánka BeerBistro, Brno - rychlorecenze

Co mají společnýho burgery a Brno? Tuhle rychlorecenzi!

Kousek bokem od centra Brna se nachází sklípek a ve sklípku celkem fajn hospůdka. A mají burgery a pizzu. Jo to by šlo. Vybral jsem si Pepper Burger.


A takhle vypadá. Hezky vypadá. 170 gramů hovězího masa, ementál, smažená vídeňská cibule, slanina, pepřová majonéza, salát, okurka, rajče, bulka. Houska... jedním slovem vynikající. Držela tvar do konce, nebyla sladká a celkově moc dobrá. Tuhle housku musím pochválit a patří k těm nejlepším burger houskám, co jsem měl tu možnost ochutnat. Opravdu.

Pepřová majonéza. Super. Skoro určitě domácí a prostě super. Hustá akorát, lehce nakyslá, hodně pepřová. Jó byla fajn.

Maso nebylo medium, ale nebylo vyloženě zabitý. Šťáva v něm zůstala. Bohužel se zde stal monolit úrazu. Maso bylo přesolený. Prvních pár kousnutí vám to nevadí, ale ke konci začnete cítit vaše skomírající ledviny. Kuchaři ujela ruka, škoda. Další nemilou věcí byly černý zbytky z grilu na mase. Nebylo to žádný peklo, jako v East Village Baru na druhé straně města, ale trochu víc dbát o gril by na škodu rozhodně nebylo.

Slanina byla dobrá.

Smažená cibule byla dobrá. I když nekřupala, jak by vídeňská měla.

Zeleniny byl kopec a byla dobrá. No možná ty kyselý okurky byly trochu slabší, tuplem na jižní Moravu, ale jinak fajn.

Ementál? Ale jo, byl tam.


Celkově jde cítit hlavně omáčka, maso, slanina, cibule, zelenina, prostě všechno. A pak se dostaví sůl. Ale i tak byl pro mě tenhle burger příjemný překvapení. Většinou od podobných podniků moc nečekám, ale hlad je hlad. No tady jsem si, až na přesolený maso, celkem pochutnal. Kdyby kuchař vyčistil gril a neměl v kuchyni solnej sloup, tak je tenhle burger dost vysoko nad průměrem. Vynikající houska a luxusní omáčky svědčí o velkým potenciálu. Určitě zkuste a pokud půjdu okolo, rád vyzkouším znova. Cena 135,- bez hranolek.

A pokud nemáte chuť na burger nebo se bojíte solných nočních můr, dejte si pizzu. Tu jsem tam měl možnost taky ochutnat a musím ji pochválit. Pořádná nálož proscuitta a parmazánu na Fresh pizze potěší a po pravdě v Ostravě neznám pizzerii, kde by vám tak parádně naložili. Spíš se většinou snaží drahý suroviny šetřit, no v Lužánce ne. Palec nahoru. Taky jsem koštoval hranolky. Klasika Makro, žádnej odvar. A slaninovou majonézu. Ta už odvar byla. McDonald's měl sice tuhle lepší, ale i tak to byla špica. Dokonce s kouskama slaniny. Mňam. Pivo taky dobrý. Sem se prostě jít bát nemusíte. Konec rychlorecenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat