pondělí 11. prosince 2017

Král zimy, Burger King

Zimní království

Berete si všechny mýdýlka a malý šampóny z hotelu? Obracíte v kapse každou pětikorunu? Ze švédskýho stolu si berete jogurty a ovoce "na potom"? Přepisujete firmu na svoje děti, abyste dostali eurodotace? Tak dál nečtěte. Mohla by vám rupnout cévka.

Burger King přišel se zimním královstvím. Žádná novinka, to už tu bylo několikrát. Třeba minule s Cheesy Angusem XT. Ale rozhodli se malilinko zdražit. Tak zaprvé. Příplatek za menu už je za celých padesát korun místo čtyřiceti. A zadruhé. Malilinko zdražily i samotný sendviče. Letošní Král zimy tak vyjde na krásných 169 korun samostatně a překrásných 219 korun v menu. Cévka drží? Tak jdeme dál.

Krasavec. To se musí nechat. Připomíná vám něco? Mozkově hbitější, fyzicky línější, prostě klasičtí čtenáři tohodle blogu si jistě vzpomenou na Chicago Supreme. Dost dobrej burger, kde hrála prim rajčatová omáčka a za ty obří peníze stál. Ale Král zimy stojí o něco víc, a přesto má místo speciální omáčky obyčejnou barbecue omáčku. Noooo dejme tomu. Zkusit se má všechno. Takže Král zimy obsahuje hovězí maso Angus, dva plátky mozzarelly, dva plátky rajčete, smaženou cibulku, slaninu, salát, majonézu a barbecue omáčku v housce posypané sýrem.


Začnu houskou. Z housek od Burger Kinga jsem byl poslední dobou hodně smutnej. Budil jsem se z nočních můr o rozpadajících se houskách nebo propotil polštář při pomyšlení na housku dokonce plesnivou. Prostě poslední dobou mě Burger King nepotěšil a v recenzích ho ani já nepotěšil. Tahle houska je tak něco mezi. V noci se kvůli ni hrůzou budit nebudu, ale toho sýra na ni bylo míň než lidí bez kardiovaskulárních potíží na festivalu belgických vaflí. Za ty peníze teda nic moc. Ale konečně nebyla plesnivá a držela až do konce, takže přivírám obě oči a beru.


Zbytek surovin byl množstevně naprosto v pořádku. Rajčata akorát tak tlustý. Plátky mozzarelly byly vidět. Smaženou cibulkou se nešetřilo. Salát na velký kusy. To já rád. Omáček tak akorát. Slaniny není nikdy dost, ale pár plátků tam bylo. A maso? Maso je samozřejmě největší bonus těchhle obrů od Burger Kinga. Placka Angus patří mezi to nejlepší, co fast foody nabízí. Pokud ji dostanete připravenou tak, jak má být. Já ji jednou dostal suchou. Teďkom byla šťavnatá. Krásně šťavnatá. Při kousnutí do masa vytekla šťávička. Šťavnatá šťávička. Ale každý lejno má svý mouchy. Placka byla trochu bez chuti. Rozhodně teda víc než obvykle. Ve Švýcarsku mají naprosto totožný sendvič, jen se jmenuje BBQ Bacon Mozzarella Supreme a místo Anguse tam mají jejich stoprocentní Schweiz maso. Že by teda i u nás bylo tohle jiný maso? Nebo je to jen tím, že nebylo dosolený? Spíš to bude tou solí. Tak jako tak víc chuti masa najdete u konkurence. Ale ta šťavnatost! Kéž by někdo udělal hybrida mezi novou plackou od McDonald's a Angusem od Burger Kinga...


Jdeme dál. Omáčky. Kombinace barbecue omáčky a majonézy je super. To všichni víme. Všichni známe. Žádná novinka. Slanina byla krásně vyuzená a chutnala mi. Jen byla hodně tuhá, ale od toho mám zuby. Mozzarella byla očekávaně naprosto necítit. Nebyla cítit. Nebyla necítit. Jak to napsat. Prostě tam byla, ale nebyla. Maximálně občas dodala masu smetanovej nádech. Jinak nic. Smažené cibulky byl opravdovej kotel a šla cítit asi nejvíc. A tak to nějak bylo celou dobu.


Král zimy není žádnej král. Kníže možná. Burger je to řemeslně dobře vyrobenej, dobře navrhnutej, ale nezáživnej. Ničím nepřekvapí, ničím nezaujme. Při jedení ucítíte hlavně smaženou cibulku a slaninu. Trochu toho šťavnatýho masa a zeleniny. Trochu té barbecue omáčky. Sníte ho jedním dechem, to vám zaručuju. Ale dáte si ho znova? Určitě ne. To vám taky můžu zaručit. Samotnou cenu pak beru jako výsměch obézním a tukochtivým spotřebitelům. Co je moc, to je opravdu moc. Kdyby tam byly nějaký super suroviny, co nejsou ve stálé nabídce, ale takhle je to opravdu ostuda. Mozzarellu, co nejde cítit, počítat nemůžu. Proto vám ho nemůžu doporučit ani na vyzkoušení. Prostě a jednoduše za to nestojí. Rozhodně ne ve chvíli, kdy konkurence prodává pravýho krále o celou padesátikorunu levněji...

Žádné komentáře:

Okomentovat